Länet| Hög rockstämning av Bonafide

Av den 31 juli, 2016

Årets Rockviken bjöd på flera intressanta band som Bonafide, Grand Theft Culture, Takida, Lillasyster och Smash into Pieces från Örebro för att nämna några. Förra året gjorde jag några  nya upptäckter som Jorn och Wolf som var mycket uppskattade konserter. Vädret var fint under helgen vilket gör det hela mycket trevligare.

Bonafide som är ett av Sveriges mest rutinerade rockband spelade i lördags och de är kända för att alltid leverera tunga konserter. Bandet utstrålar självförtroende som också hörs i soundet vilket är rungande klassisk riffbaserad rock. Sångaren Pontus Snibbs röst är alltid skön att höra vilket funkar väldigt bra till den bluesbaserade rockmusiken.

Det är ett jäkla stämningshöjande sound bandet skapar med hög rock´n´roll känsla som publiken gillar. Rockmusiken är väldigt klassisk, AC/DC influerad och är inte nyskapande på något sätt vilket inte heller är tanken men de gör sitt jobb mycket väl. Bonafide uppträder naturligt på scenen med en ganska lugn framtoning utan överdrifter.

Låtmaterialet är gediget bra genomarbetat men ingen låt sticker ut särskilt ur mängden.

Vi i publiken bjöds på en skön rocktripp av Bonafide som alltid är intressanta att se men som inte överraskade särdeles.

Bilder från Rockviken…

Bonafide på Rockviken får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tomsvamp-tom

johan-bergdahlJohan Bergdahl, Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login