Länet | Glöggen med stort hjärta

Av den 10 september, 2016

Glöggen med stort hjärta! – God Jul gör skillnad för Världens Barn.

Saturnus är det svenska familjeföretaget som vill göra skillnad för barn runt om i världen. Genom sitt samarbete med Radiohjälpens kampanj Världens Barn, bidrar Saturnus med en krona per såld flaska av sin storsäljare God Jul Glögg. Hittills har Saturnus skänkt över 3 100 000 kronor till olika projekt för att stödja utsatta barn runt om i världen.

Glögg som förändrar världen
De insamlade pengarna går till en mängd projekt som ger förutsättningar för ett bättre liv för världens mest utsatta barn. Det handlar om allt från grundläggande hälsovård, mat för dagen och utbildning, till att informera om barns rättigheter för att motverka barnäktenskap och sexuella övergrepp.

Louise Ahlander, Produktchef på Saturnus, följde själv med på en fältresa till Bangladesh, Thailand och Myanmar/Burma i början av året för att med egna ögon se vart de insamlade pengarna går.

”Alla möten med barn och unga berörde mig djupt och ibland var det som att få ett knytnävsslag i magen när jag hörde deras berättelser. Men jag fick också träffa eldsjälarna, de som driver och brinner för de olika projekten. Det var verkligen lärorikt att på plats se resultat av deras arbete och att människor verkligen kan förändra världen”, säger Louise.

Välj glögg med hjärtat
God Jul Glögg är Sveriges mest sålda alkoholfria glögg och finns i två varianter:

  • Röd glögg med tydliga julkryddor, som avnjuts rykande varm, gärna med skållad mandel.
  • Vit glögg med inslag av citrus, röda äpplen och julkryddor. Avnjuts rykande varm eller frostigt kall med is.

Förra årets försäljning av de här två klassikerna gav hela 529 000 kr till Världens Barn vilket gör Saturnus till kampanjens enskilt största bidragsgivare.

”Jag vill att fler ska välja glögg med hjärtat – en god glögg, som dessutom gör gott. Ditt glöggval möjliggör förbättrade levnadsförhållanden för utsatta barn runt om i världen. Varje insamlad krona gör verklig skillnad”, säger Louise Ahlander.

Mer god glögg Förutom God Jul Glögg erbjuder Saturnus ett glöggsortiment med allt från innovativa produkter som lockar den nyfikna konsumenten, till klassisk traditionell glögg. Årets tre läckra nyheter för dagligvaruhandeln i Örebro kommer att presenteras under morgondagen.

God jul glögg

  • God Jul Glögg röd, alkoholfri, 75 cl, cirkapris: 25 kr
  • God Jul Glögg vit, alkoholfri, 75 cl, cirkapris: 25 kr

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login