Länet | En sann berättelse om lycka, krig, flykt och hopp

Av den 1 februari, 2016

Torsdag den 4 februari är det turnéstart för ”Var är mitt hem” i Askersunds Folkets Hus. Pjäsen är en monolog av Danjin Malinovic som kommer att spela för högstadie- och gymnasieelever i Örebro län i februari.

Den ökande migrationen i världen, kriget i Syrien, de allt hårdare bevakade gränserna i och runt EU, och rapporteringen från Dödens Hav – Medelhavet – tränger sig inpå skinnet.

I ”Var är mitt hem” berättar Danjin Malinovic om sin lyckliga uppväxt i Jugoslavien, ett liv som fick helt andra förutsättningar när kriget kom. Han berättar om flykten till ett korrupt Moskva och till sist om ett Sverige där det verkade möjligt med en nystart. Men där allt inte blev som man tänkt sig. Pjäsen är berättelse om lycka, krig, flykt och hopp, samt känslan av att vara stämplad som en illegal människa.

”Var är mitt hem” har tidigare berört sin publik djupt, både i skolor och på offentliga föreställningar när den spelats på Folkteatern i Gävleborg. I vår kommer föreställningen att turnera i skolor och spela för högstadie- och gymnasieelever i Örebro län. Ta chansen att se denna gripande men också fantastiskt hoppingivande berättelse.

Kultur & Musik | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login