Länet | Doug Seegers kommer till Cornelis i Grythyttan

Av den 11 april, 2016

Den 27 maj släpptes Doug Seegers nya album ”Walking On The Edge Of The World” och i juni åker han ut på sin sommarturné som tar honom runt hela Sverige på över 60 spelningar!

Det nya albumet är, precis som debutplattan ”Going Down To the River”, inspelat i Nashville och producerat av Will Kimbrough och Doug backas av några av de bästa musiker Nashville har att erbjuda, bland andra Al Perkins, Phil Madeira, Chris Donohue, Bryan Owings, Buddy Miller och Elizabeth Cook.

Sedan den magiska kvällen vårvintern 2014 när Doug Seegers medverkade i Jills veranda har hans liv ändrats totalt. Från att bara ha spelat på gatorna i Nashville är han nu en stjärna i Sverige. Som sålt platina av sitt debutalbum, legat högt på försäljningslistorna med såväl duettalbum med Jill Johnson som julalbum. Han har gjort nästan 200 konserter och praktiskt taget alla har varit utsålda. Allsång på Skansen, Bingolotto, Sommarkrysset och Moraeus med mera är några av de TV-program som Doug gästat. Allt det där är historia nu, men Doug Seegers framgångssaga fortsätter, om än i annan skepnad. Kanske är andra kapitlet inte lika spektakulärt som det första, men inte mindre anmärkningsvärt och häpnadsväckande.

Den 04 juli spelar Doug Seegers på Cornelis i Grythyttan, dörrarna öppnar kl. 18.00 och Doug börjar spela kl. 19.00.

Kultur & Musik | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login