Länet | Dags för invigning av nya ”Skådeplatsen” i Lindesberg

Av den 10 maj, 2016

På onsdag (11 maj) kl 16.00 invigs ”Skådeplatsen” – en av de två nya aktivitetsstationer som nu är klara efter Lindessjön Runt-leden i Lindesberg. ”Skådeplatsen” invigs av kommunalrådet Irja Gustavsson (S) efter ett invigningsprogram med Stefan Jansson, Thomas Lundkvist, Rickard Samuelsson och Elin Johansson.

”Vi kommer att ha ett invigningsprogram som vi anpassat till den nya skådeplatsen”, förklarar Stefan Jansson och hälsar alla välkommen till ”en skådeplats med potential”.

”Skådeplatsen” är namnet på den nya utomhusscenen vid Torphyttebäcken som kan användas för utomhuspedagogik, som rastplats eller som fågelutsiktsplats – men också för andra mindre evenemang som inte kräver tak och el.”

”Skådeplatsen” har en vacker utsikt över Lindessjön och en, enligt Stefan Jansson, ”överraskande bra akustik för att vara en liten utomhusscen.”

Långsiktig plan för utveckling av Lindessjön Runt-leden
Lindesbergs kommun har en långsiktig strategisk plan för utvecklingen av Lindesjön Runt – ett motionsspår som har blivit oerhört populärt. Två av de prioriterade satsningar som finns med i planen är en amfi/utomhusteater (som nu invigs som ”Skådeplatsen”) och ett utomhusgym (”Lindessjöns Utegym”) vid Lindesberg Arena som invigs samma dag (onsdag 11 maj).

Byggandet av ”Skådeplatsen” är ett samarbete mellan Lindesbergs kommun och LIBO med externa medel från den lokala naturvårdssatsningen LONA.

Kultur & Musik | Länet
Örebroguiden

Bilden: Stefan Jansson vid ”Skådeplatsen” som invigs på onsdag.

You must be logged in to post a comment Login