Äppelglögg och flera ekologiska vinglöggar på systembolaget

Av den 14 september, 2016

Det skånebaserade familjeföretaget Saturnus har tillver­kat glögg sedan 1893. Man är inte bara Sveriges äldsta glöggproducent utan även landets största, och flitigaste. Varje år lanseras flera nya glöggsorter med både nyskapan­de och mer traditionella smaker, med alkohol och utan. I år slår Saturnus nya rekord med en skånsk äppelglögg samt fyra ekologiska vinglöggar på Systembolaget.

”Vi har arbetat hårt och målmedvetet för att ta fram årets sortiment med stort fokus på ekologisk vinglögg och det är glädjande med den positiva responsen i Systembolagets tester”, sägerLouise Ahlander, produktchef på Saturnus. ”Årets sortiment befäster vår position på glöggmarknaden och vi är stolta över våra nya ekologiska glöggar.”

Skånsk Äppelglögg
Årets smaknyhet på Systembolaget bygger precis som Sa­turnus serie Årets Premium, i år med smak av norrländska stoltheten åkerbär, på svenska smaker. Glöggen baseras på ett friskt äppelvin från vackra Österlen. Den skånska äppelglöggen är bärnstensfärgad, varsamt kryddad med kanel, nejlika och pomerans och smakar utsökt till väl­lagrade ostar, salta mandlar och mörk choklad. Avnjutes rykande varm eller frostigt kall med is.

Röd Ekoklogisk Vinglögg med mindre socker
En viktig målsättning för Saturnus är att ständigt förnya sig och hitta smaker och sammansättningar som passar alla. För de som föredrar en glögg med lite mindre sötma har man tagit fram en KRAV-märkt röd vinglögg med mindre socker. En bas av fylligt, ekologiskt spanskt vin och juliga toner av nejlika, pomerans och torkade frukter ger den en tydlig vinkaraktär. Serveras rykande varm.

Röd Ekologisk Vinglögg på box
Saturnus första vinglögg på bag-in-box är praktisk vid större tillställningar som julmingel och bufféer. Den här KRAV-märkta glöggen är gjord på noga utvalt ekologiskt spanskt vin kryddat med klassiska julkryddor som krydd­nejlika, kanel och kardemumma. Serveras med klassiska tillbehör som russin, mandel och pepparkaka.

Vit Ekologisk Vinglögg
Ännu en KRAV-märkt nyhet för året är en härlig vitvinsglögg gjord på ett fruktigt ekologiskt vin från Italien, varsamt kryddat med juliga smaker som kanel, nejlika och pomerans. Den avnjuts med fördel tillsammans med vällagrade ostar, salta nötter eller andra goda tilltugg som lufttorkad skinka. Glöggen är lika god rykande varm eller frostigt kall med is. Kommer i två flaskstorlekar, klassisk 75 cl och 37,5 cl, perfekt för det mindre hushållet.

”Tillsammans med årets tre nyheter för dagligvaruhan­deln har vi i år vårt starkaste startfält någonsin, med spännande och innovativa produkter både för den nyfik­na, mer okonventionella konsumenten, och den klassiska glöggnjutaren”, säger Louise Ahlander. ”Det blir en God Jul även i år!”

Systembolaget ordinarie sortiment

Saturnus Glögg 1893

  • NYHET Vit ekologisk vinglögg, KRAV, 12,5%vol, 37,5cl, pris: 49kr, art nr: 96029-02
  • NYHET Vit ekologisk vinglögg, KRAV, 12,5%vol, 75 cl, pris: 79kr, art nr: 96029-01
  • NYHET Skånsk Äppelglögg 12%vol, 75 cl, pris: 79kr, art nr: 96012-01
  • NYHET Ekologisk vinglögg, lägre sockerhalt, KRAV, 11%vol, 75cl, pris: 79kr, art nr: 96036-01
  • NYHET Ekologisk vinglögg, KRAV, 12,5%vol, 2L BIB, pris: 159kr, art nr: 96020-08

God Jul Glögg

  • God jul glögg röd, alkoholfri, 75 cl, cirkapris: 25kr, SB art nr 1917-01

Saturnus Glögg finns tillgänglig på alla systembolag i Örebro län

Mat & Dryck | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login