Landmanns nya Vinson blir officell EM-grill

Av den 17 april, 2018

Nu är det klart, ”Vinson” blir officiell EM-grill inför stundande europeiska mästerskapen i BBQ som går av stapeln i skånska Brösarp 8-10 juni 2018. Detta är något vi är stolta över, berättar Michael Andersson VD för Landmann i Skandinavien.

– Till grillsäsong 2018 lanserar Landmann en helt ny grillserie med ”barbecue smokers”. Det är grillar som är väldigt mångsidiga. Lämpliga både för klassisk hetgrillning, men är även bra när det gäller lågtempererad grillning och rökning. Alltså barbecue och smoking. Under senaste åren har vår satsning på denna typ av grill gjort att folk fått upp ögonen för detta amerikanska sätt att grilla. Försäljningen har ökat stadigt på alla våra smokersmodeller, säger Michael.

Grillvärldens FIFA
Grill-EM sanktioneras av WBQA (World Barbecue Association). En organisation som kan beskrivas som grillvärldens motsvarighet till fotbollens FIFA. Under WBQA finns underorganisationer i hela världen anslutna. I Sverige finns SBQA (Swedish Barbecue Association), även känt som Svenska Grillfrämjandet. Ulrik Lindelöv är den nuvarande presidenten i Sverige. Ulrik är känd för sina grillmeriter tillsammans med svenska grillandslaget.

Förra året gick VM av stapeln i Irland, året innan gick EM i Tyskland. Det är trevligt att Sverige har fått förtroendet att arrangera tävlingen 2018.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login