Lakeside Pride i Askersund – nu för tredje året i rad

Av den 16 september, 2020

Veckan bjuder på ett gediget och varierat program som riktar sig till människor i alla åldrar. Via sociala medier och på LakeSide Prides olika evenemang kommer vi alla kunna ta del av Rickard Söderbergs speciella Lakeside Pride-hälsning. (Rickard skulle delta i Pride-galan den 3 oktober som tyvärr fått ställas in på grund av coronapandemin.)

-Att öppet och aktivt visa respekt är mycket viktigt! Till Sjöängen och till Askersunds kommun är alla varmt välkomna, säger Daniel Eriksson, kultur- och evenemangschef på Askersunds kommun.

-För oss som en av kommunens största arbetsgivare är det jätteviktigt att jobba med de här frågorna. Som en av arrangörerna till Lakeside Pride vi vill visa vårt engagemang för människors lika värde och vikten av inkludering och mångfald, säger Monika Andersson, kommunikationsansvarig på Zinkgruvan Mining.

-Alla är vi olika vilket borde ses som positivt. Man kan lära mycket av varandra, mer än man ibland tror, säger Milla Weststrand Söderholtz och Elin Weststrand Söderholtz, engagerade kommuninvånare i planeringsgruppen.

Flagga med oss vecka 40!
Via sociala medier har vi gått ut med en uppmaning: Flagga med oss v 40 när Lakeside Pride arrangeras! Stötta det som Pride-flaggan står för: allas lika värde oavsett sexuell läggning med respekt och tolerans för din medmänniska. Under v 40 flaggar Askersunds kommun, Zinkgruvan Mining AB och Ica. Häng på och sätt färg på hela kommunen!

Hela veckans program hittar du här»

Nöje | Lakeside Pride i Askersund – nu för tredje året i rad
Örebroguiden

Källa: Askersunds kommun

You must be logged in to post a comment Login