Kraftig energi levererad av Serpent

Av den 5 september, 2016

Live At Heart har verkligen bjudit på en mängd skickliga musiker i olika genrer och sköna upcoming band med stor talang. Nivås konsertlokal har varit min favorit där tungt rockande band har avlöst varandra i en strid ström.

Rockbandet Serpent från Sölvesborg är en ny bekantskap för mig och de spelar en starkt Black Sabbath inspirerad musik vilket passar mig utmärkt.

Serpent bildades 2012 och har släppt två album varav den senaste heter Nekromant som är en mycket intressant skiva vilket lovar mycket för framtiden. Bandet kör igång spelningen med ett riktigt tungt energiskt mangel som sätter ribban högt och i låten ”The Devils Mask” hörs Pentagram, Black Sabbath influenser, men de har hittat ett eget fräscht sound.

Bandet känns verkligen äkta rock´n´roll och de röjer med sin tempofyllda musik som innehåller snyggt gitarrspel av Adam Lundquist som också kör flera tunga solon. Serpent är så bra musiker att de inte behöver mycket scenspråkliga utsvävningar eller mellansnack utan deras musik talar för sig själv. Låten ”Hey You” är en tung komposition, med åt doom genren med snygga riff som fäster sig kvar.

Mattias Ottosons röst är väldigt tonsäker och ytterligare en stark komponent i bandets dynamik som verkligen går hem hos publiken. Mitt humör var verkligen på topp efter Serpents urladdning som var något utöver det vanliga jag hört i år.

Serpent spelade på Nivå och får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

johan-bergdahlJohan Bergdahl, Kultur & Musik | LaH 2016
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login