Kyligt vårväder ökar efterfrågan på utlandsresor

Av den 10 maj, 2019

Maj har hittills bjudit på betydligt kallare väder än vanligt, med snö- och hagelbyar på många håll runt om i landet. Detta har lett till att efterfrågan på utlandsresor till varmare temperaturer ökar. Många svenskar passar på att resa iväg inom de kommande veckorna, till exempel i samband med Kristi himmelsfärd eller Nationaldagen, medan andra vill garantera en varmare semester och därför ser till att solsäkra sommaren.

– Vädret har under den sista delen av april och hittills i maj verkligen inte kunnat skryta med vårvärme på de flesta håll i Sverige. Efter en lång vinter är många trötta på kalla temperaturer och när våren låter vänta på sig vill många svenskar iväg till sydligare breddgrader för att få lite sol och värme, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Under de senaste veckorna har stora delar av Sverige haft riktigt aprilväder. Först lite varmare dagar när våren kunde börja anas – till att våren kom av sig, och byttes mot snö och temperaturer som krupit närmare nollan. Detta har gjort att efterfrågan på resor har börjat öka, både med avresa inom den kommande månaden men även resor framåt sommaren. Genom att lägga semestern i samband med Kristi himmelsfärd eller Nationaldagen behöver man inte använda så många semesterdagar, och priserna till flertalet destinationer är dessutom mycket fördelaktiga just nu vilket gör att det går att göra riktiga reseklipp.

Resmålen som för närvarande bokas mest skiljer sig en del från varandra. Värme är populärt efter den långa vintern – klassiska sol- och baddestinationer som Kreta, Mallorca och Alanya lockar många soltörstande svenskar. Även tropiska temperaturer står högt i kurs – populära Bangkok klättrar flera placeringar på topplistan. Storstäder brukar vara extra populära under våren för en weekendresa, och så även i år. Under det senaste halvåret har Paris stadigt ökat i popularitet, och toppar listan över resmålen dit svenskarna helst reser just nu.

– En kortresa till en spännande storstad är ett perfekt sätt att komma ur vinteridet. Paris är en härlig stad att möta våren i, när den ännu håller sig borta på hemmaplan, säger Katarina Daniels.

Mest bokade resmålen just nu

  1. Paris (5)
  2. Kreta (4)
  3. Mallorca (3)
  4. Alanya (2)
  5. Istanbul (1)
  6. Bangkok (9)
  7. Helsingfors (ny)           
  8. Rhodos (7)
  9. London (6)
  10. Cypern (ny)                  

Resa
Örebroguiden

Källa: Tickets bokningsstatistik

You must be logged in to post a comment Login