KWV Sauvignon Blanc lanseras den 2 september

Av den 29 augusti, 2019

Vi har fått veta att KWV Sauvignon Blanc Box som lanseras den 2 september i det fasta sortimentet tyvärr fått fel namn i provningsunderlaget från Systembolaget, där benämns vinet som ”Scattered Earth Sauvignon Blanc”.

Det korrekta namnet är dock som rubricerat, inget annat. Det innebär att den ingår i samma serie som KWV Chardonnay som funnits länge i sortimentet men som trots sydafrikasegmentets allmänna nedgång faktiskt ökar kraftigt.

Samma vin på flaska var faktiskt ett av de allra första Sydafrikanska vinerna som lanserades i Sverige efter att handelsembargot lyftes i början av 90-talet.

Den Sauvignon Blanc vi nu lanserar kommer i huvudsak från vingårdar i litet svalare lägen i Robertson och Swartland. Årgång 2019 var ur ett volymperspektiv historiskt liten i Sydafrika, till stor del beroende på tidigare års extrema torka. Kvaliteten blev däremot mycket bra med små, aromrika bär. Detta gäller särskilt tidigt mognade sorter som Sauvignon Blanc, från början av mars blev vädret mera blandat och skörden mera ojämn något som huvudsakligen drabbade de röda vinerna.

Vinet är certifierat av WIETA, den Sydafrikanska vinnäringens egna rättvisemärkning som garanterar bättre arbetsvillkor och boende på vingårdarna. 

Pris 219:- 
Art nr. 5626

Dryck | KWV Sauvignon Blanc lanseras den 2 september
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login