Kungaparet besöker Kronoberg på nationaldagen

Av den 10 mars, 2017

På nationaldagen den 6 juni får Kronoberg besök av DD.MM. Konungen och Drottningen. Under dagen kommer de att besöka Kosta Bodas 275-årsjubileum, delta vid nationaldagsfirandet i Växjö samt besöka Residenset.

Vi är väldigt glada och stolta över att Deras Majestäter Konungen och Drottningen kommer att besöka Kronoberg vid årets nationaldagsfirande. Vi ser med glädje fram emot den 6 juni och välkomnar kungaparet till vårat län, säger landshövding Ingrid Burman.

Kosta Boda firar i år 275-årsjubileum och vid besöket kommer kungaparet inviga en jubileumsutställning, beskåda hantverket i glashyttan och bli startskottet för jubileumsfirandet i Kosta. I Växjö kommer H.M. Konungen hålla ett högtidstal samt delta vid fanöverlämningen, det vill säga överlämningen av en svensk flagga till nya svenskar i Växjö kommun.

Kungen och Drottningens besök i Kronoberg avslutas med en lunch på Residenset. Kungaparet brukar årligen delta vid något nationaldagsfirande runt om i landet, de senaste åren har de besökt Örebro, Ånge och Sofiero i Helsingborg.

Nöje | Kronoberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login