Kung Oscar Päron – perfekt pepparkaka för ädelost

Av den 5 oktober, 2018

Kung Oscar från Göteborgs Kex presenterar en ny pepparkaka speciellt för ostbrickan – Kung Oscar Päron, en pepparkaka med härlig sötma från päron för att matcha ädelostens sälta.

En googling på ”pepparkaka + ädelost” får ca 87 000 träffar. Att kombinationen med ädelost och pepparkaka är populär råder det inga tvivel om. Lagom till kommande glöggmingel kommer Göteborgs Kex med en ny peppakaka speciellt framtagen för att passa med ädelost – Kung Oscar Päron. Pepparkakans kryddiga sötma och sältan från osten passar perfekt tillsammans.

Pepparkakan är ljuvligt god tillsammans med en härlig roquefort eller gorgonzola. Föredrar du en mildare ädelostsmak kan du blanda ut osten med lite creme fraiche. Det är kombinationen av salt ost med söt och kryddig pepparkaka som är magiskt god, säger Stine Strømberg, Produktchef Göteborgs Kex.

En konsumentundersökning som företaget gjort visar att 46% av pepparkakskonsumenterna vill ha sina pepparkakor med ädelost på. Dessutom äter de gärna pepparkakor med ädelost året runt och inte bara vid jul

Kung Oscar och Kung Oscar med Päron är båda bakade på noggrant utvalda råvaror och givetvis är de, precis som alla pepparkakor från Göteborgs Kex, bakade utan palmolja.

Kung Oscar Päron lanserades vecka 38.

Mat & Dryck | Pepparkaka
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login