Kumla är nummer 4 på listan över Sveriges fräckaste julstäder

Av den 25 november, 2020

Julkalendrar till vuxna är fortsatt populära. Det blir extra tydligt hos en erotisk webbutik, som i år skickar ut rekordmånga julkalendrar till svenska hushåll.

Fler och fler svenskar har börjat experimentera med julkalendrar som innehåller annat än choklad, lakrits och alkohol. Det märks tydligt hos den erotiska webbutiken Sinful, som för femte året i rad har lanserat en lite fräckare julkalender, vars innehåll bjuder på bland annat penisringar, vibratorer och massor av andra sexleksaker.

I mitten av november har den erotiska webbutiken redan sålt 43 procent fler exemplar av sina julkalendrar än vid samma tidpunkt ifjol. Intresset för årets julkalendrar har också kommit betydligt tidigare än normalt, men det finns kanske naturliga orsaker till det.

“Det råder ingen tvekan om att 2020 har varit ett minst sagt speciellt år. Sedan slutet av mars har vi kunnat se att svenskarna efterfrågat nya sätt att vara tillsammans på när de är hemma. Jag är därför väldigt glad att vi, med våra erotiska julkalendrar, kan hjälpa så många par att skapa den kontakt och närhet som jag tror vi alla behöver just nu”, säger Mathilde Mackowski, delägare och en av Sinfuls grundare. 

Sinful räknar med att alla julkalendrar är utsålda innan november är slut, vilket innebär att rekordmånga svenskar kan se fram emot en lite fräckare jul än de är vana vid.

En öppen inbjudan

De erotiska julkalendrarna med 24 fräcka överraskningar kan bli ett roligt avbrott i en i övrigt stressig julmånad, där vi verkligen behöver lite extra omtanke. Det menar Maj Wismann, parterapeut och klinisk sexolog, som har en teori om varför julkalendrar med sexleksaker har blivit så populära bland svenskarna. 

“För det första så är det ju en skitrolig idé. Det handlar inte bara om hardcore sex, utan också om intimitet och sexualitet. Om man ger julkalendern till sin partner är det också en signal om att man gärna vill dela ännu fler intima stunder med honom eller henne”, berättar hon.

Julkalendrar till vuxna blir bara mer och mer populära. Så för den kliniska sexologen kommer det inte som någon överraskning att så många svenskar väljer att investera i en lite fräckare variant, som kan knyta paren närmare varandra när den delas.

“Jag skulle faktiskt bli mer överraskad om det inte var många som köpte den. Det är ju inte en ego-julkalender, utan en öppen inbjudan till något gemensamt, där ‘du och jag’ står i fokus. Men det är viktigt att komma ihåg att det ska kännas roligt. Press och prestationer är inte direkt något som får lusten och begäret att växa, så det är naturligtvis helt okej att hoppa över ett par luckor om man känner att det blir lite mycket emellanåt”, säger Maj Wismann.

Sveriges fräckaste julstad

Tittar man på var i landet det har köpts flest julkalendrar, är det inte så konstigt att storstäderna dominerar listan. Men riktar man istället blicken mot de städer där det har köpts flest julkalendrar per invånare, då ser det plötsligt helt annorlunda ut.

Överst på den listan hittar vi nämligen Visby. Här har invånarna köpt 3,9 gånger så många julkalendrar som riksgenomsnittet. På andraplats hittar vi Storfors i Värmland med 3,3 gånger så många, medan Norberg i Västmanland intar tredjeplatsen, eftersom invånarna där har köpt 3,1 gånger så många julkalendrar som resten av Sverige.

10-i-topp listan över Sveriges fräckaste julstäder 

  1. Visby (3,9)
  2. Storfors (3,3)
  3. Norberg (3,1)
  4. Kumla (3,0)
  5. Malå (2,8)
  6. Kungsängen (2,8)
  7. Åkersberga (2,5)
  8. Nykvarn (2,4)
  9. Borlänge (2,4)
  10. Arjeplog (2,4)

Nöje | Kumla är nummer 4 på listan över Sveriges fräckaste julstäder
Örebroguiden

Källa Sinful
Siffran inom parentes anger hur många julkalendrar som har köpts i staden jämfört med riksgenomsnittet.
Alla siffror är beräknade på antalet beställningar gjorda från den 1 oktober till och med den 16 november. För att säkerställa kundernas anonymitet har orter med mindre än 1000 invånare har inte tagits med.

You must be logged in to post a comment Login