Kulturen tar plats när ”idrottsturism” blir ”besöksplan” i Lindesberg

Av den 6 november, 2016

Lockande kultur och attraktiva evenemang; Bergslagen Made Sweden – vår kulturarvshistoria; Det är två av de fokusområden som Destination Bergslagen har, och som nu också ingår i den ”besöksplan” som Lindesberg kommun tar fram som ersättning till tidigare planer för ”idrottsturism”.

Lindesbergs kommuns tillväxtutskott kommer att behandla ”besöksplan för Lindesberg” på tisdag (8 november).

Lindesbergs kommun ingår i Tursam, en ekonomisk förening bildad av de fyra kommunerna i norra Örebro län, för att driva Destination Bergslagen. De fyra kommunerna har en strategi för besöksnäringen i Bergslagen för att få ett större och intressantare utbud som kan erbjuda fler reseanledningar.

Destination Bergslagen ska fokusera på fem områden: Shopping – unika produkter i trivsamma miljöer; Lockande kultur och attraktiva evenemang; Aktiva naturupplevelser; Njutning – boende, mat och dryck i bästa klass; Bergslagen Made Sweden – vår historia.

Under 2014-2015 arbetade Lindesbergs kommun intensivt med att ta fram en ny platsvarumärkesplattform. I detta arbete lyftes ”idrottsturism” fram som en av de större besöksanledningarna till kommunen. För att komplettera och bygga vidare på Bergslagens turiststrategi beslöts att först ta fram en strategi för ”idrottsturism” som sedan ändrades till en ”besöksplan” för Lindesberg. Syftet med besöksplanen är att sätta fokus på Lindesbergs styrkor och utvecklingsområden när det gäller att attrahera besökare.

I ”besöksplan för Lindesberg” heter det bland annat om ”vår historia”: ”Tack vare vår historia av skogs- och bergshantering har vi idag många intressanta platser att besöka såsom hyttor, gruvor och industrimuseum. Vi lindesbergare gillar att köra framåt men med ett öga i backspegeln och här kan du på nytt få uppleva 50-talet i vår Nostalgiby eller titta på stilfulla veteranfordon och coola raggarbilar på någon av alla våra motorträffar”.

Kultur & Musik | Lindesberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login