Kultur i digital form blir tillgänglig för alla – i hela landet

Av den 20 september, 2020
Svenska kammarorkestern öppnar hösten med att Martin Fröst har bjudit in Peter Mattei.

På torsdag 24 september kl 19.00 inleder Svenska kammarorkestern i Örebro konserthösten 2020 med Peter Mattei som gästartist – och höstens konserter kan ses digitalt och kostnadsfritt.

Samma dag öppnas Bokmässan i Göteborg som arrangeras 24-27 september i digital form som kan besökas kostnadsfritt på Bokmässan Play.

Corona-pandemin har slagit hårt mot kulturen – men den har samtidigt öppnat nya möjligheter för att nå ut till publik över hela landet i digital form.

Därmed bidrar digitaliseringen till ett av de nationella och regionala kulturmålen – att nå ut med professionell kultur i hela landet och regionen (åtminstone till alla som har dator, smartphone och tillräcklig bredbandsuppkoppling).

Svenska kammarorkestern

Svenska kammarorkestern (Örebro läns regionmusik) öppnar hösten på Örebro konserthus med att Martin Fröst har bjudit in Peter Mattei torsdag 24 september.

”Även om konserthösten 2020 blir en annorlunda konserthöst, vi kan ju inte ses på plats i konserthuset pga Corona, men vi sänder ett urval av konserterna som skulle spelats för er, vår publik i konsertsalen på Örebrokonserthus nu istället via vår hemsida direkt hem till er dator eller telefon, med det sagt hoppas vi att ni hittar till den första av sex sändningar som sker den 24 september kl.19.00 på www.orebrokonserthus.com”, skriver Örebro konserthus på sin hemsida.

Peter Mattei har med sin karisma och trollbindande röst erövrat världens stora sceneer, från La Scala till Metropolitan och nu till Örebro! Programmet har en vidsträckt spännvidd från Mendelssohns utsökta melodier fyllda med glädje, till Mahlers mörkra djup. Så missa inte sändningen, nu på torsdag den 24/9 kl.19.00 (därefter ligger den tillgänglig på hemsidan under 30 dagar)

Örebro teater lanserar egen playkanal

När bara 50 personer får sitta i salongen på Örebro teater gäller det att möta publiken på andra sätt. Därför lanserar länsteatern i höst en egen playkanal där samtliga vuxenföreställningar kommer att kunna streamas hemma på datorn eller tv:n. De digitala biljetterna kommer att ligga något under det vanliga biljettpriset.

……..

För första gången på trettiofem år kan Bokmässan i Göteborg inte arrangeras i fysisk form. I digitalt format besöker man istället i år Bokmässan den 24–27 september 2020 genom Bildningshubben och Litteraturfestivalen, kostnadsfritt på Bokmässan Play!

24–25 september: Bildningshubben: Vad är bildning i vår tid? Med fokus på demokrati, digitalisering och lärande sänder Bokmässans bildningshubb ett 70-tal programpunkter som fördjupar sig i samtidens bildningsfrågor.

26–27 september: Litteraturfestivalen: Aktuella och djuplodande seminarier och samtal som sträcker sig från höglitterär prosa till brännande samtidsfrågor, häpnadsväckande populärvetenskap, avslöjande biografier, varm feelgood och det bästa inom deckargenren. Under helgen sänds drygt 70 samtal där välkända programledare möter årets aktuella författare.

Både Bildningshubben och Litteraturfestivalen genomsyras av årets teman LÄS! LÄS! LÄS! och Digital kultur.

Musik | Kultur i digital form blir tillgänglig för alla – i hela landet
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login