Lokalt | Efter dundersuccén i Stockholm kommer Grotescos humorshow till Conventum

Av den 7 oktober, 2015

Grotesco vann häromveckan pris för Årets bästa scenshow. Nu är det klart att den hyllade föreställningen tas ut på Sverigeturné 2016. Efter ett succéår på Scalateatern spelar Grotesco-gänget för första gången sin humorshow utanför Stockholm.

“Grotesco på Scala på turné – En näradödenrevy“ har premiär i Göteborg den 21 januari. Därefter får bland annat Örebro, Luleå, Linköping, Lund och Karlstad uppleva showen som kallas ”dödskul” (Expressen), ”briljant” (Dagens Nyheter) och ”makalös” (Svenska Dagbladet). Biljetterna till Sverigeturnén släpps på fredag 9 oktober.

Grotesco är nu hetare än någonsin. Nyligen utannonserades det att det kommer en tredje tv-säsong med den banbrytande gruppen i SVT och deras första scenföreställning ”Grotesco på Scala – En näradödenrevy” fortsätter göra succé. Humorshowen, som hade höstpremiär för sin andra säsong på Scalateatern den 17 september, vann nyligen svenska humorpriset 2015 i kategorin Årets scenshow. Nu är det dessutom klart att föreställningen åker på en stor Sverigeturné under 2016.

Grotesco är en av Sveriges mest hyllade humorgrupper och ligger bakom oförglömliga sketcher och sånger som “Bögarnas fel”, “Ett kilo mjöl”, “Bestefar og jeg” och ”Tingeling”. I humorshowen, ”Grotesco på Scala – En näradödenrevy”, som är regisserad av dansaren och koreografen Anna Vnuk, blandar de nyskrivet material med några av sina klassiska sketcher. Det är en galen revy i dödens gränsland med satiriska sång- och dansnummer, scener som ballar ur fullständigt och vassa kommentarer om samtiden.

I januari 2016 är det dags för ”Grotesco på Scala på turné – En näradödenrevy”. Då ger sig Grotesco-gänget för första gången ut på Sverigeturné och premiären äger rum Göteborg den 21 januari.

På scen: Henrik Dorsin, Per Andersson, Emma Peters, Jakob Setterberg, Emma Molin, Linus Eklund-Adolphson, Rikard Ulvshammar, Michael Lindgren, Hanna Dorsin, Jonas Kahnlund samt Grotesco-orkestern under ledning av Andreas Grube.

Grotesco – En näradödenrevy kommer till Conventum 28-30/1

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login