Kultur | Djurens Rätt och vegovågen kommer till Örebro med kampanjen #vegosommar

Av den 8 maj, 2015

Djurens Rätt besöker Vegofesten i helgen med sommarens stora kampanj #vegosommar. Det är tionde året i rad Djurens Rätt åker ut på turné. Årets jubileumsturné surfar på vegovågen vi ser i samhället idag och fokuserar på vegofrågan ur djurens perspektiv.

Vid Djurens Rätts bord på Vegofesten så kan besökarna bland annat få med sig ett vegopaket, fullt med recept och inspiration för att välja vego. Det presenteras också fakta kring villkoren för djuren i livsmedelsindustrin idag och vad du som besökare kan göra för att förändra för djuren.

Visste du till exempel attgrisar lever hela sina liv på hårda betonggolv, utan att få gå ut? Vi vill att folk ska käka mer vego för djurens skull och genom denna kampanj ger vi verktyg, argument och pepp för människor runtom i sommarsverige att göra det, säger Hannah Matkala Nylander, turnéansvarig på Djurens Rätt.

Enligt en opinionsundersökning från Djurens Rätt/Demoskop 2014 så äter en av tio svenskar redan vegetariskt/veganskt. Utbudet av veganska produkter växer hela tiden.

Vi kan se att intresset för vegomat bara ökar och ökar. Vego är inte en tillfällig trend, det är en förändring som är här för att stanna, fortsätter Hannah Matkala Nylander.

Djurens Rätts sommarturné är Sveriges största ideella informationssatsning. Det görs omkring 80 turnéstopp under en sommar och turnén förväntas nå tusentals personer landet runt. Arbetet drivs framför allt av ideella krafter och engagerar omkring 100 volontärer varje år!

Klicka för mer information >>

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login