KSMB har turnépremiär kommer till Örebro i mars

Av den 9 mars, 2017

KSMB ger sig ut på vägarna igen. Legendarerna återförenades för en konsert på Bråvalla förra året, och det verkar ha gett mersmak; under våren åker de ut på en åtta datum lång turné! Med sig har de även Sixten Redlös, Sir Reg och Matriarkatet. Den 9e mars öppnar turnén i Malmö för att sedan besöka Lund, Norrköping, Stockholm, Örebro fredag 17 mars, Huskvarna, Linköping och avslutas i Göteborg.

Första gången KSMB gav sig ut på vägarna var 1979 och nu, 37 år senare, besöker bandet nästan samma städer igen.

”Det enda som har hänt är att vi faktiskt nu både kan spela och är välrepeterade!”, säger Michael Alonzo

”Vi har valt ut tre band som följer med på hela turnén, det är band som vi med säkerhet vet kommer att förvandla varje kväll till en fest.”, säger Steppan.

”Vi har planerat in dessa åtta spelningar och vet faktiskt inte om det blir några fler någonsin, det här kanske blir vår tack och ’hej för allt-turné’, säger Michael Alonzo.

KSMB har alltid sett sig som ett kollektiv helt utan stjärnor och divor. Kollektivet har alltid gått före individerna. KSMB har genom året haft cirka 20 olika medlemmar.

2017 blir den tionde upplagan av KSMB och består av:
Jugglo Wall, trummor, ny medlem
Sulo Karlsson, gitarr, ny medlem
Poppe Schubert, bas
Mats Larson, gitarr
Michael Alonzo, sång typ eller liknande
Steppan Guiance, sång typ eller liknande

Med sig på turnén har de Sixten Redlös, Sir Reg och Matriarkatet.

Sixten Redlös
Sixten Redlös startade som ett skatepunkband i början av 80-talet i Jönköping. Under åren 1984-87 turnerade gruppen flitigt i Sverige, Danmark och Norge och gjorde runt 150 spelningar. Sixten Redlös gjorde bland annat en bejublad konsert på första Hultsfredsfestivalen och blev där upptäckta av engelska New Model Army som bjöd med gruppen på en Englands-turné. Sixten Redlös upplöstes under slutet av 1987 efter en rad kaotiska spelningar, interna småbråk och tvister med olika boknings- och skivbolag.

2015 avslutades en omröstning på Facebookgruppen ”Jag minns min punk” om Sveriges bästa punksingel från 1985. Segrade gjorde Sixten Redlös med ”1000 stöveltramp på ryggen/I wish I voz an animal”.

Sir Reg är en energisk Köpingssextett frontad av irländaren Brendan Sheehy på sång. Med låtar om allt ifrån samhällsproblematik på en global nivå till problematiken att hitta rätt bar en lördagskväll, starka melodier och ösiga live-shower har SIR REG gjort sig ett namn på den keltiska punkscenen. Sedan bandets start 2009 har de hunnit släppa fyra kritikerrosade album och stå på några av både Sveriges och Europas största scener.

Matriarkatet är ett punkband från Stockholm som genom sitt flitiga spelande runt om i landet sedan starten 2013 gjort sig ihågkomna som ett av Sveriges bästa liveframträdanden. Deras blodröda debutvinyl släpptes 2015 och fick namnet “Antiklimax”. Gaffa gav sedan kommentaren – “Matriarkatet är precis vad punken behöver, en välriktad pungspark i skrevet på allt vad etablissemang och mansvälde heter.” Tillsammans med de orden har Matriarkatet attityden om att toppa varje spelning de tar sig an. Mycket mer musik och livespelningar kan ses fram emot då Matriarkatet är här för att stanna.

Fredag 17 mars kommer KSMB till Frimis Salonger!

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login