Krydda med Musik the Best Innovative Cookbook in Sweden

Av den 16 januari, 2017

Tonsättaren Per Samuelsson’s bok Krydda med Musik har utsetts till the Best Innovative Cookbook in Sweden av Gourmand International.

Vinsten innebär att boken kommer representera Sverige i kategorin Innovative i den prestigefyllda Gourmand World Cookbook Awards som ofta kallas matböckernas Oscarsgala eller kokboks-VM.

I kategorin Innovative tävlar boken mot finalister från hela världen om titeln Best in the World. Finalen går av stapeln i Yantai, Kina i Maj. Totalt 209 länder finns representerade i tävlingen som visar det mest aktuella trenderna inom mat & dryck. Gourmand World Cookbook Awards drivs av Edouard Cointreau som president och gastronomisk eldsjäl.

Krydda med Musik beskriver hur olika typer av ljud och musik påverkar våra smaklökar. Viss musik gör drinkarna sötare, annan får oss att välja dyrare viner. Vi dricker mer öl vid en viss ljudnivå och maten smakar bättre vid en annan. Innehållet i boken baserar sig på den neurovetenskapliga forskning som finns inom området.

Att bli nominerad i en tävling i det här sammanhanget känns otroligt inspirerande och ärofyllt. Det visar verkligen att Krydda med Musik ligger helt rätt i tiden, att det är nu ljud, musik och multisensoriska upplevelser får sitt genombrott i restaurangvärlden, genom ett stort intresse och erkännande, berättar Per Samuelsson författare av boken.

För bara två månader sedan tilldelades Krydda med musik Svenska Måltidsakademiens pris Årets pionjär när Sveriges främsta måltidslitteratur korades på radiohuset i Stockholm. Att boken nu vinner Gourmand World Cookbook Awards Svenska pris i kategorin Innovative visar att det finns ett stort intresse både i Sverige och utomlands för mat och musikmatchning.

> Hitta boken här <

Mat & Dryck | Kokbok
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login