Krydda | Det asiatiska köket, nu också ekologiskt

Av den 25 november, 2015

Spicemaster, specialist på ekologiska kryddor, kompletterar sitt ekologiska kryddmixsortiment med tre asiatiska kryddmixer – Panang Gai, Thai Wok och Chicken Tikka.

Det som är unikt är att de är de första ekologiska asiatiska kryddmixerna på marknaden. Det som är också är unikt är att våra kryddmixer innehåller 100% kryddor. Det betyder inga tillsatsmedel, inga E-nr, inget processat salt eller raffinerat socker, ingen potatisstärkelse, inga ospecificerade aromer, jäst- eller grönsaks extrakt, maltodextrin, citronsyra eller klumpförebyggande medel som t ex kiseldioxid.

I vår värld är det kryddorna och den av naturen givna smaken som är slutmålet. Ju bättre kryddorna odlas och ju varsammare de hanteras, desto mer finns kvar av ursprungskaraktären.

Marknaden har visat stort intresse för våra nya kryddmixer, de säljs i välsorterade livsmedelsbutiker och via www.spicemaster.se.

Panang Gai: Paprika, lök, vitlök, ingefära, koriander, citronskal, röd chili, spiskummin, svartpeppar.

Bortsett från att vara grunden till den klassiskt thailändska rätten Panang Gai kan kryddmixen användas i alla sammanhang där man vill ha en orientaliskt touch på matlagningen.

Thai Wok: Koriander, ingefära, lök, vitlök, citronskal, spiskummin, svartpeppar, röd chili.

Flexibel kryddmix användbar till kött, fågel, skaldjur och fisk. 

Chicken Tikka: Spiskummin, ingefära, koriander, vitlök, lök, bockhornsklöver, gurkmeja, kardemumma, röd chili, kanel, svartpeppar, nejlika, lagerblad.

Klassisk indisk kryddmix som är användbar i många fler indiskt inspirerade rätter än Chicken Tikka

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login