Kronans Apotek lanserar grönare solskyddsserie

Av den 1 juni, 2020

Med sommaren runt hörnet lanserar Kronans Apotek en egen serie solskyddsprodukter tillverkade i Sverige. Förpackningarna är gjorda av plast från socker och delvis av återvunnen plast och serien är godkänd av Asthma Allergy Nordic. De första produkterna i den nya solskyddserien finns tillgänglig från och med nu i alla Kronans 320 apotek och även på nätet. Fler produkter lanseras inom kort.

Den nuvarande situationen gör att allt fler tillbringar sin tid utomhus i solen vilket innebär en ökad risk för solskador på huden. För att ge bästa möjliga skydd för såväl vuxna som barn lanserar nu Kronans Apotek sin egen serie solskyddsprodukter. Kronans Apotek har valt att inte gå lägre än SPF 30 i styrka och de nya produkterna har givetvis både UVA- och UVB-solskyddsfilter.

– Efter att ha lyssnat på våra kunder har vi valt att ta fram specifika solskyddsprodukter för ansiktet och kroppen, vi vet nämligen att det är många som önskar en extra vårdande och återfuktande kräm för ansiktet, säger Lisa Bontin, chef för egna märkesvaror, Kronans Apotek.

För barnen finns produkter i det populära sprayformatet och en smidig tub som gör det enkelt att ta med sig solskyddet i väskan, till skolan eller till stranden. Alla produkter för barn är även extra resistenta mot sand och vatten vilket gör att de tryggare kan bada och leka i sanden.

– Hållbarhet genomsyrar allt vi gör och vi är därför stolta över att kunna presentera den här serien, fortsätter Lisa.

Samtliga produkter är parfymfria och godkända av Asthma Allergy Nordic. Förpackningarna är också gjorda av återvunnen plast samt socker. Hela serien är tillverkad i Sverige och är dessutom vegansk. De första produkterna i den nya solskyddserien finns tillgänglig från och med nu i alla Kronans 320 apotek och även på nätet. Fler produkter lanseras inom kort.

Om Asthma Allergy Nordic:
Asthma Allergy Nordic är Astma- och Allergiförbunden i Sverige, Norge och Danmarks gemensamma nordiska produktmärkning. Märkningen visar ett utbud av varor, över landsgränserna, för personer med astma, allergi och annan överkänslighet. Produkterna är fria från parfymämnen och innehåller heller inte allergener eller irriterande ämnen i sådan mängd att det finns några kända, medicinska rapporterade fall. En fullständig garanti kan dock inte ges för att en produkt inte ger upphov till reaktioner hos enskilda individer, eftersom alla människor reagerar olika. https://www.asthmaallergynordic.com/

Skönhet | Kronans Apotek lanserar grönare solskyddsserie
Örebroguiden

Källa: Kronans Apotek 

You must be logged in to post a comment Login