Kristofer Greczula uppträder i ”Aldrig ensam” show

Av den 5 november, 2019

Ikväll den 5 november kommer Aldrig Ensam Show till Örebro och Hjalmar Bergmanteatern, en föreställning som räddar liv med Charlie Eriksson och Kristofer Greczula.

Örebroguiden fick sig en pratstund med Kristofer Greczula om showen och artistskapet.

Hur skulle du vilja beskriva showen?
– Vi brukar säga att det är en blandning mellan föreläsning, konsert och teater och jag pratar också så det är inslag av allt.

Du är har ju gjort en låt till ”Vad är Aldrig Ensam” hur har det påverkat din karriär som artist?
– Det har varit positivt och You´re Not Alone är den låt som gått bäst, så det har definitivt varit bra.

Jag har förstått att du även lidit av psykisk ohälsa, kände du dig ensam då?
– Jag var väldigt ensam i det och hade nog inte ens hört ordet psykisk ohälsa när jag mådde dåligt, så jag viste inte ens vad det var och även fast jag har väldigt bra relation med mina föräldrar och vänner så var det ändå svårt att öppna upp sig och prata om det, eller att veta vem jag skulle prata med.

Hur tog du dig ur dina mentala problem?
– Jag åt ganska mycket medicin och kom till någon slags vändpunkt där jag kände att jag inte pallade att må dåligt längre, och började prata med min familj och mina vänner om att jag mådde dåligt och det lättade väldigt mycket. När jag sedan trappade ner på medicineringen och så vidare så kom jag ur det. Men det var musiken som räddade mig helt klart.

– Vi hade under den tiden ett band som det gick ganska bra för, vi spelade mycket och det var helt klart räddningen ur det, hade det inte varit för bandet så hade jag bara suttit inne och varit för mig själv.

När det gäller ditt artistskap vad är på gång där?
– Jag har egentligen vigt hela det här året till arbetet med ”Aldrig ensam”, nästa år kommer jag att börja släppa musik så det är mycket parallellt låtskrivande så det blir lite nya låtsläpp helt enkelt. Så det är en del grejer på gång men inget jag kan berätta för tillfället.

Du jobbar som låtskrivare också vilka artister jobbar du med?
– Bland annat så har jag skrivit en låt till Oscar Stembridge ,den elvaåriga killen som var med i allsång på skansen i somras låten heter ”We March” och den handlar om miljön, klimatet och att vi skall göra vad vi kan för att rädda klimatet.

Det låter som att miljön och klimatet är viktiga frågor för dig.
– Absolut, det är det verkligen och man får göra vad man kan, så alla intäkter för den låten skänker vi till organisationer jobbar för klimatet.

Är det så att ditt kommande album kommer att handla om just miljön och klimatet?
– Jag tror inte att hela albumet kommer att handla om det, men det kommer definitivt finnas inslag av det och jag har skrivit en del låtar om det. Jag gillar att skriva om saker som är relevant för mig i mitt liv, klimatet är något jag brinner för så det kommer definitivt finnas inslag om det på albumet.

– Som artist har man ett bra skyltfönster att tala om viktiga saker och det finns för många artister som bara skriver om onödiga saker, själv föredrar jag att skriva och prata om viktiga saker jag tycker är viktigt, jag tycker att det behövs fler artister som gör det.

Då tackar vi för samtalet och önskar lycka till med showen.
– Tack.

Vad är Aldrig Ensam?
Aldrig Ensam är en organisation som startades av Charlie Eriksson 2013 för att bidra till en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa. Syftet är att sprida information och kunskap för att bryta tystnaden och alla tabun. Alla kan vi drabbas, antingen själv eller som anhörig. Ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet.

» Mer info här «

Karl-Johan Sandberg, Musik | Kristofer Greczula uppträder i Aldrig ensam show
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login