Kristinadagen firas i Loka Brunn

Av den 19 juli, 2019

Kristinadagen är ett evenemang som tar oss långt tillbaka bland Loka Brunns traditioner, Kristinadagen firar vi tisdagen den 24 juli till minne av operasångerskan Kristina Nilsson som var på Loka Brunn under flera somrar.

Årets artister
Ylva Ek
Ylva började sin sångbana på kulturskolan i Östersund, sedan gymnasiestudier och två eftergymnasiala år på klassiska sånglinjen på Musikkonservatoriet Falun, med hovsångerskan Anita Soldh som sånglärare.

Hon studerar för närvarande till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan, maten är ett annat stort intresse. Tar vid sidan av kockstudierna regelbundet lektioner för operasångerskan Anne Bolstad, tidigare aktiv vid Wermland Opera.

Ylva älskar att framträda och uppskattar att lyssna och framföra allt ifrån opera till soul, men grunden ligger i den klassiska musiken.

Elena Zorina
Elena Zorina, 26 år har precis tagit sin kandidatexamen i Kammarmusik från Örebros musikhögskola med huvudinstrument piano. Där har hon fördjupat sig i såväl den kammarmusikaliska som solistiska pianorepertoaren. Utöver detta har hon även studerat piano vid Lunnevads folkhögskola och Vadstena folkhögskola.

Firandet sker den 24 Juli klockan 14:00 i Loka kyrka.

» Mer info här «

Musik | Kristinadagen firas i Loka Brunn
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login