Så går det år 2020 enligt oddsen

Av den 1 januari, 2020

Vem vinner presidentvalet i USA? Kommer den svenska kronan att repa sig? Hur går det i fotbolls-EM? Och vem tar hem segern i Melodifestivalen? Inför det nya året passar Unibet på att blicka in i Kristallkulan för att ta reda på vad som händer under 2020.

Det nya decenniet inleds med ett händelserikt år. Utöver årliga höjdpunkter som Melodifestivalen och Allsvenskan i fotboll väntar bland annat presidentval i USA samt olympiska spelen i Tokyo.

Enligt Unibets odds är det just nu helt jämnt mellan Demokraterna och Republikanerna inför det kommande valet i USA.

– I politikens värld kommer våren att kretsa kring Demokraternas val av utmanare till Donald Trump. I höstas var Elizabeth Warren länge favorit, men inför 2020 är det Obamas förre radarpartner Joe Biden som ligger bäst till, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Sportåret 2020 präglas av sommar-OS i Tokyo och fotbolls-EM där Janne Anderssons svenska landslag ska försöka återupprepa succén i VM 2018.

– Trots stjärnskott som Alexander Isak och Dejan Kulusevski får Sverige svårt att ta sig vidare från gruppen. England är knapp guldfavorit, före världsettan Belgien och världsmästarna Frankrike. Här kan nog det faktum att semifinaler och final spelas på Wembley vara till engelsmännens fördel, säger Henrik Holm.

När det gäller OS hamnar medaljskörden strax under de elva medaljer som svenskarna bärgade vid sommar-OS i Rio 2016.

Blickar vi mot nöjesvärlden ser vi bland annat att Felix Sandman tar hem Melodifestivalen 2020 och att Joaquin Phoenix får en Oscar för sin insats som ”Joker”.

För den svenska ekonomin verkar kronan tappa ytterligare i värde gentemot euron, pundet och dollarn. Dessutom väntas den svenska reporäntan vara högre än för ett år sedan när vi rundar av 2020.

Nöje | Så går det i år 2020 enligt oddsen
Örebroguiden

Källa: Unibet

You must be logged in to post a comment Login