Kraftig ökning av midsommarresandet med SJ

Av den 17 juni, 2019

Allt fler resenärer väljer tåget till midsommar. SJ ser en kraftig resandeökning på hela 34 procent, jämfört med fjolåret. Störst är intresset för att resa under torsdagen den 20 juni.

– Bokningsläget inför midsommar är ovanligt högt, både under rusningstider och på våra övriga avgångar. För att möta den ökande efterfrågan kör vi med precis alla tåg vi har. Att fler svenskar väljer bort biltrafikens ofta många och långa bilköer till förmån för tåget är givetvis positivt, inte minst för miljön, säger Tobbe Lundell, presschef vid SJ.

Tillsammans med julhelgen tillhör midsommar årets största resehelger. Hos SJ ser resandet ut att öka med hela 34 procent mellan den 17 och 23 juni, jämfört med samma period i fjol. Midsommarveckans stora resdag infaller under torsdagen den 20 juni, då intresset för att resa är som allra störst bland SJs resenärer.

– Nu är det hög tid att boka upp midsommarresan. Mer än hälften av alla sittplatser mellan Stockholm och Göteborg har redan hunnit gå åt. För de resenärer som är sent ute finns det fortfarande möjligheter att boka biljetter, speciellt om man har möjlighet att resa under midsommarafton då trycket är lägre, säger Tobbe Lundell.

Sträckan mellan Stockholm och Göteborg är midsommarveckans allra mest populära, där över hälften av SJs samtliga sittplatser redan hunnit bli uppbokade. Andra populära sträckor under midsommar är Stockholm – Uppsala samt Stockholm – Malmö – Köpenhamn. Huvudstaden kammar dessutom hem förstaplatsen på SJs lista över midsommarveckans mest populära resmål, följt av Göteborg och Uppsala.

– Midsommarfirandet i Stockholm har något för alla. Oavsett om du väljer att fira tillsammans med släkt och vänner ute vid en solig skärgårdsö, eller med folkmusik och ringdans vid Skansen, säger Tobbe Lundell.

Topp 10 – Midsommarveckans mest populära resmål

  1. Stockholm C
  2. Göteborg
  3. Uppsala
  4. Malmö
  5. Västerås
  6. Linköping
  7. Köpenhamn
  8. Lund
  9. Norrköping
  10. Katrineholm

Källa: SJs resandestatistik över det totala antalet resor för perioden mellan den 17 – 23 juni 2019.

Resa | Kraftig ökning av midsommarresandet med SJ
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login