Kraftfull prestanda, modern design och superbatteri

Av den 16 juni, 2017

Huawei lanserar telefonen P10 Lite som en del av den populära P-serien. Enheten erbjuder en kraftfull prestanda med flera avancerade funktioner och en modern designad hårdvara i tre olika utföranden.

Tack vare tekniken Smart Power-Save 5.0 går telefonen att använda under en lång tid utan att batteriet laddar ur. Den högkvalitativa kameran är utrustad med en snabb autofokus och är ljuskänslig vilket möjliggör tydliga bilder även i sämre ljusförhållanden.

P10 Lite är en avancerad men prisvärd telefon ur Huaweis P-serie. Liksom andra produkter i serien kombinerar P10 Lite avancerad teknik med kvalitativ design. Telefonen är utrustad med en Kirin 658-processor vilken minskar strömförbrukningen och ökar prestandan. Med hela åtta kärnor, vilket är fler än vad de flesta PC-datorer besitter, möjliggör processorn att P10 Lite enkelt kan arbeta i flera appar samtidigt. Telefonens 3 GB RAM-minne bidrar även till smidig multi-tasking. Chipsetet i P10 Lite har utvecklats för att reducera enhetens energibehov vilket leder till en högre kapacitet och längre batteritid.

Tack vare det härdade 2.5D-glaset förhindras skador och repor på såväl fram- som baksidan. Telefonens kropp består av aluminium och magnesium och genomgår vid produktion en CNC-process vilket gör metallramen starkare och mer hållbar. Ytbehandlingen anodisering skapar glans och förhindrar repor. Skärmen som är 5.2-tum erbjuder ett wide-gamut RGB-färgschema och FHD som bidrar till starka färger och tydliga detaljer.

– Vi är mycket glada och stolta över P10 Lite som är en mycket kraftfull och väldesignad telefon. Den har flera avancerade tekniska funktioner, vilket kännetecknar vår populära P-serie men till ett konkurrenskraftigt pris. Som konsument får du mycket telefon för pengarna, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei.

Tre fördelar med P10 Lite

Superbatteri
P10 Lite erbjuder tekniken Smart Power-Save 5.0 som hanterar både funktioner och enskilda appar i telefonen, vilket gör det möjligt att använda enheten under en lång tid utan att batteriet tar slut. Telefonen är utrustad med ett batteri som besitter en kapacitet på 3000 mAh. Batteriet är fulladdat på endast 97 minuter. På knappa 30 minuter är 43 procent laddat.

Snabb autofokus
Telefonens kamera öppnas, fokuserar och tar bilder snabbt och är utrustad med både PDAF samt CAF autofokusläge. Framsidan av P10 Lite är försedd med en 8 megapixel-kamera som använder ansiktsigenkänningsteknik och tar vackra bilder med naturlig bokeheffekt. Genom funktionen kan användaren fotografera med skärpa och klarhet samtidigt som bakgrunden hålls oskarp vilket resulterar i bilder med extra djup. Baksidan är utrustad med en kraftfull 12 megapixel-kamera med 1.25μm-pixelsensor och är ljuskänslig som möjliggör kvalitativa och tydliga bilder i sämre ljusförhållanden.

Smart gränssnitt
P10 Lite är försedd med den senaste EMUI 5.1 gränssnittsversion. Versionen är ett tillägg till Android 7.0-systemet och besitter många praktiska funktioner. Målet med gränssnittet är att erbjuda snabbare och enklare användning. En av funktionerna som EMUI är utrustat med är Huaweis Knuckle Sense-teknologi, vilket gör det möjligt för användaren att aktivera vissa funktioner genom att knacka eller rita på skärmen med knogarna. P10 Lite är den första telefonen ur en lite-serie som erbjuder Knuckle Sense-tekniken.

P10 Lite kommer i tre färger; blått, svart och vitt. Rekommenderat pris är 2990 SEK.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login