Köpenhamn till världens bästa stad för resenärer 2019

Av den 24 oktober, 2018

Köpenhamn har utnämnts till världens bästa stad för resenärer 2019 av världsledande auktoriteten inom resor – Lonely Planet. Det är den årliga och efterlängtade Lonely Planet’s Best in Travel 2019 som listar de bästa destinationerna, trender, resor och upplevelser kommande år.

”Danmarks coola huvudstad är ostoppbar” menar Lonely Planet i sin beskrivning av sitt förstaval av stad. Bland Köpenhamns kvaliteter framhåller man stadens redan etablerade status som center för Skandinavisk design och arkitektur, den snabbt expanderande mat-scenen, miljötänkandet i alla steg och nya aktiviteter utanför högsäsong.

Köpenhamn befinner sig i en hotell-byggboom och inom de närmsta fyra åren kommer 8 500 rum att läggas till de existerande 21 000. Dessutom färdigställs Cityringens tunnelbanelinje vilket innebär att man lätt kan korsa staden i jakt på äventyr. Tips man inte får missa i staden som rekommenderas av Lonely Planet’s experter är bland annat:

Njut av regionens lokalkaraktär och kreativa genialitet på en av Köpenhamns prisade new-nordic-restauranger som till exempel Noma och Kadeau, eller på Høst och Mes som har en mer moderat prisnivå.

Ta tåget till Louisiana Art Museum för sina samlingar i världsklass av dansk och internationell modern konst, modernistisk arkitektur, skulpturträdgård och underbara läge.

Skäm bort ditt inre barn med en kväll på Tivoli Gardens som nu erbjuder en ny vintersäsong hela februari månad.

Det här är en stad som har koll på det allra senaste. Gamla kullerstensgator kontrasteras mot banbrytande menyer och trendig design. Flera hundra år gamla palats, kyrkor och packhus delar gator och vattenvägar med djärv samtida arkitektur, medan stadens före detta Meatpacking District surrar av gallerier, matställen med närodlad mat och coola indie-barer. Köpenhamn är symbolen för ”scandi-cool” och förtjänar att bli uppmärksammad på den globala scenen, säger Tom Hall, Lonely Planet’s chefredaktör.

Lonely Planet’s Best in Travel-lista samlar varje år in utnämningar från Lonely Planet’s stora gruppering av redaktörer, researchers, lokalbefolkning och influencers som sedan bedöms och rankas av en domarpanel. Resultatet är en lista på exklusivt utvalda destinationer med trendig och unik karaktär. I tillägg till det både inspirerande och övertygande ”reasons to go” under året som kommer.

Vi är så glada för uppmärksamheten Köpenhamn får idag av självaste Lonely Planet. Eftersom de är ledande på reseguider i världen hoppas vi detta kan öka besökssiffrorna i huvudstaden, men också  intresset för Danmark som semesterdestination. Utnämningen kommer passande eftersom vi också ökar hotellkapaciteten i staden betydligt, så vi är bra förberedda att ta emot turisterna som vill besöka världens bästa stad, säger Ole Wieth Christensen, ny chef för VisitDenmark i Norge och Sverige.

Topp 10 städer i Lonely Planet’s Best in Travel 2019

  1. Köpenhamn, Danmark
  2. Shenzhèn, Kina
  3. Novi Sad, Serbien
  4. Miami, USA
  5. Kathmandu, Nepal
  6. Mexico City, Mexiko
  7. Dakar, Senegal
  8. Seattle, USA
  9. Zadar, Kroatien
  10. Meknès, Marocko

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login