Konstverk på drift hittar hem

Av den 9 maj, 2017

Plötsligt husvilla konstverk hittar hem till en egen Artstation på årets OpenArt, denna sommar intar konsten inte bara de urbana uterummen i Örebro. I vissa fall behövs en tillflyktsort under tak – det vi annars brukar kalla konstgallerier.

I årets upplaga av Skandinaviens största biennal för utomhuskonst ryms konsten även i Örebro läns museum, i Örebro Konsthall och på en ny oprövad scen: ett gammalt Möbelvaruhus! Det har fått namnet Artstation i sommar ochhar entydlig funkissignatur i Norrcity. I två plan ryms videokonst, installationer, och löskonst i form av teckningar, måleri, fotografi, de blandformer som inte är utomhusskulptur. Lokalerna har generösts ställts till förfogande av Abramssons Fastighetsförvaltning.

På Örebro läns museum och på Örebro Konsthall visas samtidigt ett rikt spektrum av den konst som dels fokusländerna Japan och Colombia bjuder på, dels exempel på den konstnärliga helheten i årets OpenArt.

OpenArt 2017 vill skapa en tydlig tanketriangel av de tre världsdelar som är direkt inblandade denna gång: Asien, Europa och Latinamerika. OpenArt Biennale i Örebro vibrerar av mötet mellan det som man, med några lättsammare penseldrag, kan beskriva som Österlandets eftertänksamma klokhet och den Latinamerikanska sfärens färgstarka livspuls. En triangel av kulturer som osäkrar det givna för något större här, tillsammans, i Örebro, i norra Europa, i världen…

Lokaler för Open Arts inomhuskonst 2017:
Artstation, Klostergatan 42 
Örebro Konsthall, Olaigatan 17B
Örebro läns museum, Engelbrektsgatan 3
Contemporary Garage, Köpmangatan 11
Exposé konstgalleri, Gamla gatan 5

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login