Konstnärligt talat – Johan Hilton till Rosengrens Skafferi

Av den 14 januari, 2020

Örebro länsteaters samtalsshow ”Konstnärligt talat” är en samtalsserie för dig som vill veta mer om hur en konstnärlig process kan se ut, eller för dig som helt enkelt är lite nyfiken på arbetet bakom kulisserna.

Nästa tillfälle 24 Januari 19.00 är Johan Hilton gäst. Han är kritiker, krönikör och scenredaktör på Dagens Nyheter. Han är också författaren bakom böckerna No tears for queers och Monster i garderoben – en bok om Anthony Perkins och tiden som skapade Norman Bates. Båda böcker na har vunnit årets bok på gaygalan och den sistnämnda blev även Augustnominerad. Johan är också På spåret-vinnare tillsammans med Kristin Lundell säsong 16/17.

”Johan är en av Sveriges mest erfarna teaterkritiker och kulturjournalist. Jag ser fram emot ett samtal om teaterkritik och hur man gör när man bedömer andras konstverk. Sen ser jag också fram emot att prata om Johans böcker och hur hans egna författarprocess ser ut. Jag tror det kan bli ett väldigt roligt samtal som kommer inspirera många” säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro länsteater som intervjuar kvällens gäst. 

I samtalets andra del så kommer också Sofia Gustavsson kulturredaktör på Nerikes Allehanda att delta i samtalet om kulturjournalismens och teaterkritikens betydelse nu och i framtiden.

”Konstnärligt talat” är en samtalsserie av Örebro länsteater där publiken får möta till exempel regissörer, dramatiker, scenografer, kostymdesigners och skådespelare. De berättar om sina drivkrafter, framgångar och utmaningar.

Samtalen sker i teaterns restaurang Rosengrens skafferi och möjlighet finns till att både dricka och äta gott. Dessutom finns möjligheten att ställa sina egna frågor till kvällens gäster.

Tidigare gäster på ”Konstnärligt talat” har varit, Jakob Eklund, Agneta Ehrensvärd, Lennart Jähkel, Olof Wretling, Sofia Wretling och Anna Takanen.

Konstnärligt talat – Johan Hilton Fredag 24 Januari 2020 på Rosengrens Skafferi!

» Mer information här «

Kultur | Konstnärligt talat – Johan Hilton till Rosengrens Skafferi
Örebroguiden

Källa Örebro Länsteater

You must be logged in to post a comment Login