Konst som är på uppgång

Av den 6 maj, 2019
Foto: Charlotte Ostritsch, Örebro konstskola

32 olika personliga uttryck och tilltal med konst som är ”på gång” intar utställningsrummet i Örebro konsthall. Välkomna på pressvisning onsdag 8 maj!

Örebro konstskola ställer ut i konsthallen med verk av de 32 eleverna i blandade tekniker: skulptur, animation, måleri, teckning, installation, text, video, serier, performance, textil och fotografi. I år finns det en ovanlig bredd i ålder bland eleverna. Men på samma sätt som att en ung person kan vara konstnärligt mogen kan en äldre vara en nybörjare. Nyskapande och konservatism hänger inte automatiskt ihop med ålder. Oavsett finns här en mängd konstutövare som alla är på gång. De står liksom i startblocken – up and coming.

Vad handlar utställningen om?
– Samtid, klimat, fantasy, ursprung, politik, humor, främlingskap, mammarollen, språk, sexism, hundar, Kolsva, vatten, minnen, tålamod, svärtan, Dalarna, kroppen, klass, fåglar, ljud och romaner. Allt presenterat med 32 personliga uttryck och tilltal och allt i samma konsthall, säger Ulf Lernhammar, lärare i måleri och teckning på Örebro konstskola.

Vernissage 8 maj
Örebro konstskolas utställning ”Up and coming” på Örebro konsthall pågår 8–26 maj med vernissage 8 maj kl. 16–19, det blir performance och invigningstal kl. 17.30.

Kultur | Konst som är på uppgång
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login