Konst på Hallen med Mujo Korać

Av den 4 maj, 2019

Onsdagen den 8 maj tar en ny utställare vid på Hallen. Det är Mujo Korać fotografier och utställningen har temat ”Människor och miljöer från Kuba och Sydeuropa”.

Mujo Korać har arbetat som fotograf sedan 25 år. Det hela började som en hobby. Mujo reste jorden runt i sitt jobb som vinimportör. Varje ledig stund han hade mellan mässor och provningar sökte han sig till platser där folk naturligt samlas.

– I länderna kring medelhavet samlas pensionärerna nere vid hamnen och spelar schack och pratar om livet och politik, berättar han.

– I det färggranna Cuba upplever man de glada människorna med sin härliga musik, de gamla amerikanska bilarna och cigarrerna.

– Detta är vad utställningen handlar om!

Han tackar sin sociala förmåga för att han lätt kan smälta in bland folk och komma dem riktigt nära med sin kamera. Många av hans bilder handlar om människor i olika åldrar och situationer.

– Det är fascinerande att kunna behålla minnen från mina resor och upplevelser, säger Mujo.

Idag jobbar Mujo på heltid som kommersiell fotograf och hans bilder säljs via olika svenska och internationella byråer. Han hjälper många företag med personalfotografering, produktfotografering m.m. De senaste åren har fotokonst varit i fokus för hans bildskapande och samarbete har etablerats genom inredningsföretag samt möbelbutiker.

Fotografierna kommer vara utställda under perioden 8 maj till och med 29 maj.

» Mer info här «

Kultur | Mujo Korać
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login