Konserthösten på Örebro länsteater avslutas med Pernilla Andersson

Av den 25 november, 2019
Foto: Per Kristiansen

Pernilla Andersson kommer till Örebro länsteater lördag 30 november 19.00 för den tredje och sista kvällen i Örebro länsteaters nya satsning på intima konserter på teaterscenen.

Jens Lekman var först ut under hösten när Örebro länsteater startade satsningen på konserter inne på Örebro Teater. Efter Lekman var det Isabella Lundgren som besökte teaterscenen och framförde sina hyllade jazztolkningar av Bob Dylan. Konserterna har hittills levt upp till de högt ställda förväntningarna och bjudit på intima och nära upplevelser som uppskattats av publiken. Nu är det alltså dags för Pernilla Andersson att sjunga för Örebropubliken och hon gör det med premiären av sin julturné. Det blir en stämningsfull kväll med sång och musik i julens tecken.

”Vår konsertsatsning har varit lyckad på många plan. Förutom utsålda hus så ser vi att yngre publikgrupper också hittat hit till teatern. Det är väldigt glädjande för mig att se att ännu fler känner sig lockade att komma hit till teatern” säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro länsteater.

Pernilla Andersson kommer till Örebro länsteater som en välrenommerad musiker med många strängar på sin lya. Hon driver skivbolag, var den första kvinnliga producenten på ett majorbolag när hon producerade Svante Thuressons album Nya Kickar och har tilldelats Sir George Martin Music Award. Andersson har även setts i melodifestivalen och gett ut tio egna album. Lördag 30 november 19.00 står Pernilla Andersson på Örebro länsteaters intima scen och genomför premiären av sin julturné.

Musik | Konserthösten på Örebro länsteater avslutas med Pernilla Andersson
Örebroguiden

Källa Örebro Länsteater

You must be logged in to post a comment Login