Konsert med hjärta av Flogging Molly

Av den 7 februari, 2019

Som ett stort fan av irländsk punkrock var det glädjande att Flogging Molly spelade i Örebro i tisdags. Bandet slog igenom i slutet på nittiotalet efter att ha varit husband på en pub i Los Angeles och har sedan dess varit ett väldigt uppskattat liveband världen över.

Ensemblen med trummor, bas, mandolin, gitarr, fiol och dragspel är kända för sitt livfulla sound som benämns som Keltisk punk som man inte ser ofta i Örebro.

Bandet sprudlar av energi när konserten drar igång och de utstrålar en passionerad spelglädje som sprider sig till publiken. Sångaren Dave King verkar älska sitt jobb och sjunger med ett väldigt stort hjärta samtidigt som han rör sig frenetiskt på scenen. De river av låt efter låt i ett rasande tempo och de visar att de är ett liveband av världsklass.

Tempot skruvas upp med låten ”Drunken Lullabies” som får lokalen att koka och soundet de skapar är helt underbart. Dave King är en underhållare av klass som bl.a. presenterar de andra bandmedlemmarna mellan låtarna som även inkluderar hans fru Bridget Regan. En mycket vacker låt är ”Life is god” från senaste albumet med samma namn som sänker tempot på konserten tillfälligt.

Man blir verkligen imponerad av bandets scenspråk och musikaliska kvalitéer som sammantaget sprider en mycket god stämning. Flogging Molly var ett av de bästa liveband jag sett på länge som gjorde ett musikaliskt avtryck som kommer sitta i länge.

Bilder från konserten.

Flogging Molly får hela…

Johan Bergdahl, Musik | Flogging Molly
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login