Komikerparet Johan och Johanna på turné med ”Är du sur?”

Av den 16 september, 2017

Hur bär man sig åt i en relation egentligen? Det är en av många frågor som inte kommer att besvaras i standup-föreställningen ”Är du sur?”.

Däremot utlovar komikerna och gifta paret Johan Hurtig och Johanna Wagrell en show med modern relationshumor om kärlek, jämställdhet och dålig självkänsla. ”Är du sur?” har premiär den 6 oktober i Stockholm och till Örebro lördag 18 november. Biljetterna finns ute nu.

Det har gått fort för Johan Hurtig och Johanna Wagrell. De träffades på en standup-kurs för fyra år sedan, gifte sig förra hösten och nu är det dags för nästa steg – turné med den gemensamma showen ”Är du sur?”.

– Traditionellt är relationshumor mycket ”han städar aldrig” eller ”hon vill bara välja gardiner och aldrig ligga”, det är gamla stereotyper som moderna människor inte riktigt känner igen sig i tror vi. Om man hatar sin ”kärring eller gubbe” så mycket skiljer man sig ju idag. Det är klart att det fortfarande finns humor i hur vi bråkar och svårigheterna med tvåsamheten, föreställningen heter ”Är du sur?” av en anledning, men vi bråkar om andra saker och på andra sätt idag, säger Johanna Wagrell.

”Är du sur?” är en standup-föreställning om hur man träffar någon, vad man gör när man träffat någon och hur man gör med resten av livet.

I föreställningen skämtar vi mycket om saker vi upplevt från att vi började träffas fram tills idag när vi är nygifta, så det finns gott om situationer att känna igen sig i oavsett vilken fas i livet man själv befinner sig i. Hur träffar man någon? Vad blir man för sorts par? Hur bråkar man? Sen är det väldigt skönt att vi är komiker och inte experter, för jag tror inte att vi bjuder på ett enda svar – bara skämt, säger Johan Hurtig.

Johanna Wagrell och Johan Hurtig är två komiker vars karriärer går spikrakt uppåt just nu. De uppträder på standup-klubbar runt om i landet och när de var på Linköping Comedy Festival tidigare i år skrev Corren att båda gjorde ”två perfekta framträdanden som fick igång publikens skratt bra. Båda lär inom några år vara riktigt stora”.

Förutom att Johan Hurtig och Johanna Wagrell har standup-karriärer var och en för sig har de också uppmärksammats för sin gemensamma Facebook-sida Johan & Johanna där de gör sketcher om allt från grillning och lägenhetsköp till jämställdhet och schemalagt mys.

Lördag 18 november kommer komikerparet Johan och Johanna till Örebro och Restaurangscenen på Örebro Konserthuset!

Nöje | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login