Kollektiv trans i NONONO’s musikvideo till ”Masterpiece”

Av den 15 september, 2017

Den 1 september släppte trion NONONO den efterlängtade singeln ”Masterpiece”, efter att bandet tagit ett break till följd av två intensiva år fyllda med resor, TV-framträdandenoch internationella turnéer.

Nu släpps musikvideon och dess handling går i linje med singelns tankeväckande budskap om att se bortom den socialt konstruerade verklighet vi lever i, för att visualisera denna känsla har regissörduon Cherry Cobra skapat en musikvideo med surrealistiska inslag.

Storyn utspelar sig i en alternativ verklighet där man följer ett sektliknande sällskap, under berättelsens gång delar sektens ledare ut ett elixir som försätter sällskapet i en galen, kollektiv trans.

Lyssnaren/tittaren uppmanas att följa med i den hypnotiserande följa John dansen men också att fly illa kvickt. Videon är inspelad en sensommardag i en orenoverad bygdegård från 1950-talet med bisarr originalinredning, något som adderar till den suggestiva, skeva känslan.

Regissörerna Johanna Nyberg och Nathalie Hallman berättar om samarbetet:
”Det har varit grymt kul att samarbeta med NONONO inför deras video till ’Masterpiece’! När vi först hörde låttexten visste vi direkt hur vi ville visualisera budskapet. Bandets vision kring låten funkade väldigt bra med vår estetik och sättet vi jobbar med storytelling.”

NONONO bestående av sångerskan Stina Wäppling och producenterna Tobias Jimson (Astma) och Michael Flygare (Rocwell) var en av 2013-2014 års största svenska musikexport, det stora genombrottet kom då hiten ”Pumpin Blood” släpptes och senare även deras hyllade debutalbum We Are Only What We Feel. 

Efter intensiva år behövde bandet stanna upp för att få ny inspiration, Tobias och Michel gick tillbaka till studion och producerade låtar åt artister som Madonna, Maroon 5, Zara Larsson och Tove Lo.

Stina spenderade flera månader på resande fot i bland annat Sri Lanka, Indien och Bali där hon surfade, spelade gitarr och skrev låtar. När hon återvände till Stockholm, full av insikter och intryck, bestämde hon sig för att återuppta sin psykologutbildning parallellt med att bandet tillsammans började arbetet med att skriva o spela in sin nya musik.

Media om ”Masterpiece” låten:

“NONONO return with the huge pop of ‘Masterpiece’”
– 
The Line of Best Fit (UK)

“…they bounce back better than ever with the aptly-titled ‘Masterpiece’.
One listen to this and you’re hooked.”
– 
Idolator (US)

”Det är förföriskt, medryckande och en minst sagt välkommen förlängning av sommaren” 
– Aftonbladet

“NONONO‘s ‘Masterpiece’ is strange and wonderful.” 
– Popjustice (UK)

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login