Kokbok | Tareq Taylors nordiska matresa som bok

Av den 7 juni, 2015

Tareq Taylor är en nyfiken kock, ständigt på jakt efter ny inspiration. Redan som liten hemma vid köksbordet fick Tareq influenser från såväl det svenska och arabiska som det brittiska köket. Och på den vägen är det. Han testar oavbrutet nya idéer och smaker, både på sina resor i fjärran länder och bland ogräset hemma i trädgården.

Nu är det dags för Tareq att ge sig ut i Sverige och i våra nordiska grannländer för att samla de allra bästa smakupplevelserna. Som vanligt utgörs basen i hans recept av ekologiska och lokalt producerade råvaror, gärna hämtade direkt från naturen. Boken Tareq Taylors nordiska matresa är inspirerad av tv-serien med samma namn som har visats i fler än hundra länder. Boken innehåller recept och inspirerande bilder på rätter som varm betsallad med getost, rökt lamm med marviol och en försvinnande god skaldjurssoppa.

Tv-serien ”Tareq Taylors nordiska matresa” i 28 avsnitt visas i TV4 med start den 13 juni klockan 19.30.

TAREQ TAYLOR är en av Sveriges mest namnkunniga och framstående kockar, känd bland annat från de uppskattade tv-programmen Trädgårdsmåndag och Tareq Taylors nordiska matresa. Han har givit ut fem kokböcker och driver både Slottsträdgårdens Kafé och Kockeriet i Malmö.

Mat & Dryck | Kokbok
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login