Knockout av The Vanjas

Av den 2 september, 2017
Foto: Johan Bergdahl

Årets L.A.H är i full gång och jag tycker att det är ett av de bästa kvalitetsmässigt då jag har fått se flera riktigt duktiga band/artister som gjort stort intryck.

Som rocknörd har jag sett flera mycket bra band på Nivås scen som är fokuserad på rock och punk, där det stundtals har varit ett jäkla drag med band som Mother Gaia, Death by horse för att nämna några.

The Vanjas spelar nyskapande 50-60 tals rock´n´roll på med en stor portion attityd, och de gjorde en mycket bejublad konsert på förra årets L.A.H. Innan konserten på Rosengrens Skafferi berättar sångerskan Vanja för publiken att bandet nu är ännu bättre än förra året, och hon gör det på ett väldigt övertygande sätt. Bandet äger lokalen redan från första tonen, och fångar omedelbart samtliga i publikens stora intresse med sin tempofyllda rasande rock som inte lämnar någon oberörd.

Samtliga medlemmar i bandet har starka personligheter med självförtroende, som bjuder oss på en konsert med ett enormt underhållande scenspråk med stor inlevelse. De är mycket tighta musiker och tillsammans med Vanjas kraftfulla tonsäkra röst som är något över det vanliga skapar de en mäktig ljudbild, energin som de skapar tillsammans är makalös och jag har inte sett en mer livligare konsert på alla de L.A.H som jag beskådat.

Karismatiska gitarristen Mr Magnatone briljerar med flera tunga solon där han går ut i publiken och skapar ett sjujäkla drag med stort självförtroende, han tar även en sipp av ett glas vin från en i publiken. Man kan inte låta bli att imponeras av sångerskan Vanjas karisma och utstrålning, hon har verkligen Star Quality som slår de flesta liveakter jag sett.

En låt som gör ett stor avtryck är ”Why dont you love me”, som framförs med stor inlevelse där Vanja gör en lysande känslomässig sångprestation. Sammanfattningsvis kan man bara konstatera att The Vanjas är ett utmärkt liveband, och påminner om att den ursprungliga rocken fortfarande lever.

Vi i publiken fick ett oförglömligt minne med oss av ett hett rock´n´roll band med en äkta passion.

The Vanjas får hela….

Johan Bergdahl, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login