Klubb Mono ny liveklubb i Örebro Konserthus

Av den 19 december, 2016

Klubb Mono är en ny liveklubb i Konserthusets restaurang som presenterar det bästa från den svenska indiescenen. Klubben vill berika Örebros livescen genom att ta sikte mot det alternativa, oberoende och äkta. Arrangörerna Örebro Konserthus och For the sake of the song förklarar hur de tänker kring den nystartade liveklubben.

Vad är Klubb Mono?
Mono är en ny liveklubb i Konserthusets restaurang som kommer att presentera det bästa från den svenska indiescenen. Klubben ska bli ett ställe för alla musikälskare. Vi vill göra en liveklubb som känns äkta, engagerande och utmanande, men framförallt vill vi göra klubben tillsammans med publiken.

Hur kommer en klubbkväll att se ut?
Det ska vara lika delar musik som upplevelser – möten mellan fans, musiker, publik och olika uttrycksformer. Det ska vara live och det ska vara indie. Varje klubbkväll kommer kretsa kring en eller flera aktuella liveartister som kommer att backas upp av klubbens DJ. Kvällarna ska vara helhetsupplevelser där ljud och ljus spelar en stor roll. Vi vill göra en liveklubb där människor som älskar musik träffas.

Vad står begreppet indie för?
Något alternativt, som känns meningsfullt. Indie är inte kopplat till någon speciell musikgenre utan handlar mer om vilken inställning artisten har till musikskapandet. För oss är indiemusik allt ifrån pop, rock, punk, singer-songwriter till hiphop, soul och elektroniskt. Det viktiga är att artisterna känns unika och går sin egen väg. Det gör Frida Hyvönen, Amanda Bergman och Jens Lekman. De är faktiskt själva definitionen av indie. Vi är otroligt glada över att kunna presentera dem som våra första bokningar till Klubb Mono. Beskriv klubben med tre meningar. Mono är live. Mono är indie. Mono is the new stereo!

Klubb Mono är ett samarbete mellan Örebro Konserthus och For the sake of the song som utgörs av arrangörerna Mikael Lehikoinen och Niclas Jonsson.

Info om artisterna på Klubb Mono:
Frida Hyvönen – Lördag 11 februari Med sin unika röst, lysande texter och pianodrivna melodier, har grammisnominerade Frida Hyvönen varit en av den svenska popmusikscenens mest tongivande artister i närmare 11 år. Nu har hon släppt sin fjärde fullängdsskiva, som också är hennes första på svenska.

Albumet har fått namnet ’Kvinnor och barn’ och är en samling starka historier, berättade genom träffsäkra texter. Albumet har mottagits med stor värme av en enad kritikerkår och spås redan bli en modern klassiker.

Frida Hyvönen är grammisnominierad till årets album, årets kompositör och årets textförfattare.

Amanda Bergman – Lördag 4 mars
Känd i indiekretsar under namnen Hajen och Idiot Wind, senare som sångerska och låtskrivare i hyllade bandet Amason. År 2010 släppte Amanda sin första EP som blev mycket uppmärksammad både i Sverige och internationellt. Hon åkte på ett flertal turnéer världen runt som förband till First Aid Kit och Tallest Man on Earth.

2016 kom debutalbumet Docks och Amanda har efter det turnérat runtom i Skandinavien och Europa. I vår åker Amanda ut på turné i Sverige igen för att framföra helt nytt material.

Jens Lekman – Fredag 7 april
Jens Lekman slog igenom med debutalbumet “When I Said I Wanted To Be Your Dog” 2004, och blev omedelbart en av Sveriges mest älskade indieartister, samtidigt som han hyllades världen över. Sedan dess har Lekman fått otaliga utmärkelser och lysande recensioner, och etablerat sig som en av Sveriges starkaste och mest pålitliga singer-songwriter, med magiska låtar där hans unika berättarstil och texter möter finurliga melodier.

Under våren 2017 är Jens Lekman tillbaka med sitt fjärde fullängdsalbum.

Klubb Mono – sammanfattat:
Klubb Mono är en ny liveklubb på Örebro Konserthus som presenterar det bästa från den svenska indiescenen. Vi vill berika Örebros liveklubbscen genom att ta sikte mot det alternativa, oberoende och äkta. Vi håller oss inte till någon speciell genre. För oss är indiemusik allt ifrån pop, rock, punk, singer/songwriter till hiphop, soul och elektroniskt.

Det viktiga är att artisterna är unika och går sin egen väg. Det gör Frida Hyvönen, Amanda Bergman och Jens Lekman. De är faktiskt själva definitionen av indie. Vi är otroligt glada över att kunna presentera dem som våra första bokningar till Klubb Mono.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login