Klubb Mono kommer till Watt

Av den 2 oktober, 2019

Mono är en ambulerande liveklubb som presenterar det bästa från den svenska indiescenen och nu har man hittat även till Watts scen den 5 Oktober.

Klubb Mono vill berika Örebros liveklubbscen genom att ta sikte mot det alternativa, oberoende och äkta. De håller oss inte till någon speciell genre. För dem är indiemusik allt ifrån pop, rock, punk, singer-songwriter till hiphop, soul och elektroniskt.

Det viktiga är att artisterna är unika och går sin egen väg, kvällen till ära uppträder Franska trion och Mohlavyr.

Franska Trion handlar om olycklig kärlek, mörka krogar och desperation. Ett kultförklarat band som inte går att jämföra med något annat. Sångaren och låtskrivaren Matti Ollikainens har inspirerat en rad svenska artister som Anna Järvinen, Hästpojken, Henrik Berggren och Håkan Hellström. Det är trasigt, skevt och otroligt vackert. Nu är de aktuella med sitt tionde album “Dom ensammas planet” och singeln “Lättare”, som enligt Matti Ollikainen är albumets “första, enda och förrädiskt muntra singel”. Franska Trion gör sig bäst på de små, mörka och stökiga klubbscenerna så platsen denna gång blir självklart nyöppnade Watt – Music & Friends där både punkstök och jazzklubbsrök sitter djupt i väggarna. Det skulle faktiskt inte förvåna oss om både Kjell Höglund och självaste Charles Bukowski står längst fram i skenet av tindrande ljusslingor med varsin ask indiepåckorn i näven.

Mohlavyr a.k.a. Ulrika Mohlin är en mångsidig artist som gärna kombinerar sin musik med visuell konst och olika konceptuella projekt. Hon tilldelades Millencolin Music Prize 2015, har två album i ryggen, och ett tredje är på väg. Den 5 oktober kommer Mohlavyr med nytt singelsläpp och fullt band till Klubb Mono, som support till Franska Trion. Det nya albumet ”Kära kropp” släpps senare i höst, hör det först live på Mono på Watt!

Klubb Mono kommer till Watt Lördag 5 Oktober 2019!

» Mer information här «

Musik | Klubb Mono kommer till Watt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login