Klubb Mono: Junior Brielle // Dolores Haze // Dj Maja & Felix på Örebro Ölhall

Av den 5 december, 2018

Mono goes stereo – Den 8 december tar Klubb Mono över Örebro Ölhall och ställer till med en popcorndoftande indiefest i ölhallens alla skrymslen och vrår.

Det blir två våningar, två barer, två band, två dj’s och dessutom – öppet till klockan två. På scen står de två superaktuella och tokhyllade banden Junior Brielle och Dolores Haze. Det blir elektronisk arenapop och massor med f…k you-attityd.

I dj-båset hittar ni Maja och Felix från The Sounds som lovat att inte spela nåt arty eller pk-ängsligt stockholmstjafs utan kalasmusik i bästa skåneanda!

Vi har även premiär för ”Popquiz med Gurra & Jocke”, som nördar ner sig i populärkulturträsket och ställer de roligaste frågorna om musik, film, serier, spel och böcker. Skönt häng och schyssta priser i baren garanteras. Liksom grym musik en masse!

Kvällen i övrigt: Lokala konstnärer ställer ut, Bananamoon säljer vinyl och vi bjuder på våra världskända indiepopcorn™.

Klubb Mono på Örebro Ölhall lördag 8 december.

» Mer info här «


JUNIOR BRIELLE
Hyllade av kritikerna och älskade av publiken. Junior Brielle är namnet på två bröder från Norrland som redan lyckats hitta en plats i rampljuset. Debuten ”I Luften” släpptes på eget skivbolag och fick stor underground-hype, samtidigt som de hyllades av såväl Festivalrykten, Aftonbladet, Hymn och P3. Pop-duon säger själva att de strävar efter en ”perfekt balans mellan det vackra och det coola”. Våren 2018 släpptes EP:n ”Blod” som även den fick fina recensioner och hamnade på flera av Spotifys stora spellistor. Bland annat blev duon omslagspojkar på ”Indie Highlights” och musikjournalisten Fredrik Strage utnämnde ”Blod” till Årets debutalbum i Nyhetsmorgon med orden ”…om Jocke Berg hade haft ett one night stand med Little Jinder och sen fått tvillingar”. I oktober 2018 släpptes efterlängtade singeln ”VM 94” i vilken strofer från Karin Boyes dikt ”I Rörelse” tonsatts med duons storslagna elektroniska arenapop. Släppet fick enorm spridning i bland annat SVT:s PSL, mängder av musikmagasin och singeln utsågs till ”Veckans låt” i P3. Sedan dess har hypen växt i takt med publiken och antalet sönderslagna datorer.

DOLORES HAZE
Stockholmsbandet Dolores Haze har bidragit med ett efterlängtat element av kaos till den svenska popscenen. Inte sedan Broder Daniels glansdagar har ett indieband varit så omgärdat av uppfriskande anarki. Bandmedlemmarna Foxy Sagz, Groovy Nickz och Lucky Lollo beskriver sig själva som en äcklig version av Spice Girls som inspireras lika mycket av Sonic Youth som Hannah Montana. I november 2015 släpptes debuten, albumet “The Haze is Forever”. En käftsmäll som fick kritikerna ner på knä. Samma år vann Dolores Haze “Årets Rock” på P3 Guld och blev nominerade som “Årets nykomling”. Bandet nominerades också till två Grammis, “Årets nykomling” och “Årets Rock”. Dessutom handplockade Iggy Pop bandet att vara förband till honom det året. Nu är ett av Sveriges definitivt coolaste band Dolores Haze tillbaka med det nya albumet ”Play Hard F…k Hard Love Hard”. Nu tar denna älskvärda trio nästa steg och det är bara att hänga med!

DJ: MAJA & FELIX (THE SOUNDS) 
Maja och Felix från The Sounds kommer spela sina bästa förfestlåtar och personliga favoriter som de brukar peppa med i logen innan de själva brukar gå upp på scen. Allt från gammal 90-talshiphop, fulreggae till pop, rock och electro. Inget arty eller pk-ängsligt stockholmstjafs, utan ett kalas i bästa skåneanda. Straight out of Malmö!

POPQUIZ MED GURRA & JOCKE
Världspremiär för ”Popquiz med Gurra & Jocke” (även kända som Gustaf Molin och Joakim Svallin), som nördar ner sig i populärkulturträsket och ställer de roligaste frågorna om musik, film, serier, spel och böcker. Fina priser i form presentkort i potten. Självklart även schyssta förhängs/popquiz-priser i baren.

BANANAMOON
Pelle på Bananamoon säljer omsorgsfullt utvalda vinyler. Bläddra i backarna, känn doften av vinyl, lyssna på skivorna, prata musik, bli förförd, fynda. Bananamoon är alltid synonymt med bra kvalité, brett utbud, schyssta priser och inte minst: den trevligaste personalen som går att finna.

********************************

KLUBB MONO
Mono är en ambulerande liveklubb som presenterar det bästa från den svenska indiescenen. Vi vill berika Örebros liveklubbscen genom att ta sikte mot det alternativa, oberoende och äkta. Vi håller oss inte till någon speciell genre. För oss är indiemusik allt ifrån pop, rock, punk, singer-songwriter till hiphop, soul och elektroniskt. Det viktiga är att artisterna är unika och går sin egen väg.

Kultur & Musik | Örebro Ölhall
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login