Klubb Mono, Joel Alme, Riga Tiger & Dj Fredrik Strage

Av den 18 december, 2019

Äntligen! Joel Alme är tillbaka efter fyra års uppehåll och golvar oss totalt med det nya albumet “Bort Bort Bort”. Albumet blev nyligen grammisnominerat och är utnämnt till ett av årets svenska album. Det är vemodigt, bräckligt och berusande vackert. Vi måste faktiskt erkänna att vi är lite tagna över att Alme har valt att komma till oss på Klubb Mono. För den här kvällen blir något alldeles extra. Det blir kärlek, kärlek, kärlek!

Inleder kvällen gör inga mindre än realismpopens ärligaste fanbärare Riga Tiger från Göteborg. Debutalbumet “Jag Håller Inte Med Om Din Åsikt Och Är Beredd Att Döda Dig För Den” har äntligen följt upp av ett nytt album som sätter indiestaden nummer ett på kartan igen. Riga Tiger färglägger det färglösa liv alla lever vid sidan av instagramposterna; en budgetweekend i Köpenhamn, uppväxten i villaförorten eller bussresan med hen som du aldrig vågade säga sanningen till.

Kvällens dj är musikjournalisten och popkulturlegenden Fredrik Strage. Han har skrivit om popkultur i 30 år och tilldelades i fjol Live At Hearts pris Musikörat. Han är alltid aktuell med podcasten ”Hemma hos Strage” och som krönikör i DN. På Klubb Mono lovar han att spela nattsvart elektronisk pop, antik new wave och onödigt många Kite-låtar. Det blir ett kärt återbesök som vi ser fram emot enormt mycket!

Självklart kryddar vi även kvällen med alla de klassiska monoingredienserna; vinylförsäljning, lokala konstnärer som ställer ut, ljusslingor en masse och våra världskända indiepopcorn™ som vi bjussar på.

********************************

JOEL ALME
Joel Almes nya album ”Bort bort bort” är en fortsättning på ”Flyktligan” som släpptes 2015 och som fick ett enormt fint mottagande med hyllningar från kritikerkåren, utsålda spelningar och Grammisnomineringar. Efter framgångarna med förra skivan – som var en släktkrönika om ämnen som missbruk, uppväxt och klass – slutade han att göra musik. Det tog två år att komma tillbaka och hitta glädjen igen. Joel har under tiden bland annat besökt fängelser och spelat tillsammans med interner. Samtidigt har han funderat vidare kring vad det destruktiva gör med en och vad det innebär att vara en av överlevarna och inte den som gick under. Idag nästan fem år senare levererar han sitt mest personliga album hittills. Nya skivan mötte lyssnarna i början av oktober och kritikerna hyllar albumet.

Bland annat skriver Aftonbladet att:

”…det råder ingen som helst tvekan. ’Sopan från Linné’ har gjort ett av årets svenska album”
(Betyg: 4 av 5)

Musiktidningen Sonic håller med:

”Vi talar om ett av årets bästa album”
(Betyg 9 av 10)

RIGA TIGER
Vännerna i Riga Tiger har i många års tid spelat tillsammans i olika konstellationer och genrer i Göteborg. Inte förrän de lade bluesen, psykedelian och jazzen på hatthyllan, fann Anton Graffman Larsson år 2016 ro att starta ett nytt projekt: Riga Tiger. Det började i en önskan om att skildra vardagens magi – trivialiteten som förbises i skuggan av den polerade fasaden som människor för jämnan stoltserar med på sociala medier. Det var så genren realismpop föddes. Musiken vandrar i samma fotspår som trampats upp av artister och band som Björns vänner, Säkert! och Vit Päls, men angrips från nya håll och med nya verktyg. Tillsammans med Nils Thunberg (gitarr), Karl Nordlund (bas), Hjalmar Söderling Bille (piano) och Kevin Gelsi (trummor) inspelades första fullängdaren “Jag håller inte med om din åsikt och är beredd att döda dig för den” under 2016, och hösten året därpå släpptes albumet genom Youth Recordings, med fina utlåtanden från GAFFA, Musikguiden i P3, DN, Hymn och Popmani. I december nominerades de av GAFFA till Årets album och Årets genombrott. Nu är de aktuella med uppföljaren “Om du tänker på tiden så går den”.

DJ: FREDRIK STRAGE
Kvällens dj är musikjournalisten och popkulturlegenden Fredrik Strage. Han har skrivit om popkultur i 30 år och tilldelades i fjol Live At Hearts pris Musikörat. Han är alltid aktuell med podcasten ”Hemma hos Strage” och som krönikör i DN. På Klubb Mono lovar han att spela nattsvart elektronisk pop, antik new wave och onödigt många Kite-låtar. Det blir ett kärt återbesök som vi ser fram emot jättemycket!

BANANAMOON
Pelle på Bananamoon säljer omsorgsfullt utvalda vinyler. Bläddra i backarna, känn doften av vinyl, lyssna på skivorna, prata musik, bli förförd, fynda. Bananamoon är alltid synonymt med bra kvalité, brett utbud, schyssta priser och inte minst: den trevligaste personalen som går att finna.

********************************

KLUBB MONO
Mono är en ambulerande liveklubb som presenterar det bästa från den svenska indiescenen. Vi vill berika Örebros liveklubbscen genom att ta sikte mot det alternativa, oberoende och äkta. Vi håller oss inte till någon speciell genre. För oss är indiemusik allt ifrån pop, rock, punk, singer-songwriter till hiphop, soul och elektroniskt. Det viktiga är att artisterna är unika och går sin egen väg.

Klubb Mono, Joel Alme, Riga Tiger & Dj Fredrik Strage på Frimis Salonger Lördag 1 Februari 2019.

» Mer information här «

Nöje | Klubb Mono, Joel Alme, Riga Tiger & Dj Fredrik Strage
Örebroguiden

Källa Klubb Mono

You must be logged in to post a comment Login