Klubb Bubbla firade kväll nummer 30 med många skratt

Av den 9 maj, 2018

Under tisdagskvällen den 8/5 ägde den 30: de upplagan av poesiklubben Klubb Bubbla rum på Nya China under parollen ”Snille och spak”.

Denna kväll hade lite av ett limericktema och klubbens ständige konferencier Michael Horvath började starkt genom att presentera kvällens gäster med just limerickar. Så klart var även svenska akademin en stor del av kvällens tema, inte så konstigt kanske med tanke på den senaste tidens utveckling runt denna.

Kvällens första gäst var Niklas Mesaros som är dubbel svensk mästare i poetry slam, Niklas läste några av sina dikter samt en del av sin kommande roman ”Sjöhästar”. Det var en mycket bra läsning av Nicklas, man förstår hur han vunnit sina titlar när man både ser och hör hans uttryck på scenen.

För kvällens musikaliska bit stod Örebrogruppen Januariflod. Januariflod består av medlemmar ur bandet EQV men i det här bandet spelar man bara låtar med svensk text, musiken kan nog bäst beskrivas som tonsatt poesi och passade perfekt in på det här evenemanget.

Nästa akt ut var Hönan Berto eller Anton Högberg som han egentligen heter, Anton har bland annat skrivit boken ”Jorden Runt På 80 Limerickar”. Detta blev limericktemats höjdpunkt då Anton fullkomligt matade ut limerickar under sina 15 minuter, men han hann också med att berätta lite dråpliga anekdoter från bland annat Värmland och spela en låt.

Efter en kort paus var det dags för det dags för Maggan Hammar, hon är en standup komiker som kommer från Edsbyn men som passerat både Paris, New York, LA och synts i såväl Startrek som Seinfeld innan hon styrde kosan tillbaks till Sverige, hon är även trefaldig vinnare av SM i poetry slam. Denna kväll gör hon en lysande analys av vår samtid och river ner många skrattsalvor med sitt tillsynes lätt förvirrade sätt.

Kvällen avslutas med poesibingo vilken går ut på att publiken får skapa sig en bingobricka av ord från en lista, denna kväll är temat för bingon svenska akademin och först ut är Michael Horvath att läsa ett verk han skrivit runt ämnet, och om man hörde ett ord man hade på brickan så fick man pricka för det, vinnare blev den som först fick fyra i rad.

Då ingen fått bingo när Michael var klar så fortsatte Anton med en egenskriven dikt och efter honom var det Maggans tur, halvvägs genom Maggans framförande så fick någon i publiken bingo och då var kvällen slut, så jag undrar hur många som satt och höll på sina rader för att få höra mer.

Detta var min första bekantskap med denna typ av evenemang och jag måste säga att det var mycket roligare och bjöd på fler skratt än vad jag hade förväntat mig så det kommer att bli fler besök på Klubb Bubbla framöver.

Klubb Bubbla får hela…

Bilder från kvällen.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login