Klossfestivalen 2019 en maxad upplevelse för legoälskare

Av den 30 juni, 2019

Fredag 5 juli är dags för alla legoälskare att ta sig till Conventum Arena då det är dags för Klossfestivalen 2019 – med allt som händer!

Paradiset för legoälskare bjuder på byggtävlingar, minifigurer, man får träffa legoidoler samt lego-designers, man kan gå lego-utbildningar, ta del i lego-utställningen, Klossfestivalen 2019 bjuder på otroligt mycket.


Byggtävling – Sveriges största!
Det pågår en superstor LEGO byggtävling under alla tre dagar på eventet. Alla får delta oavsett ålder. Enkla regler: Bygg vad du vill av hur många bitar du vill. Bidragen lämnas in när man känner sig färdig med dom. Man tar med sig sitt bygge in i fotoautomaten på Klossfestivalen och tar kort på sig och sitt bygge. Man får två kopior – ett man lämnar in tillsammans med sitt bygge och ett man behåller själv. Efter eventet kommer en jury utse 30 stycken vinnare som delar på LEGO för över 10.000 SEK! Man kommer att ha möjligheten att köpa det man byggt. Detta är helt unikt! Gäller varje dag.

LEGO-utställning – FAN ZONE
Några av Sveriges bästa LEGO-byggare kommer att ställa ut sina mästerverk på Klossfestivalen. Det kommer att finnas special StarWars byggen och städer och fri fantasi som du aldrig sett förut. Det kommer bli magiskt. Massor av mäktiga byggen och inspiration utlovas!
Var med och bygg den nya 71043 LEGO Hogwartsslott tillsammans!
I år har vi en station där man får hjälpa till att under tre dagar bygga den senaste släppta LEGO Hogwartsslott på hela 6020st bitar. Fyra stycken får bygga tillsammans och man får bygga under en begränsad tid. Man skriver upp sitt önskemål på en lista. Var i tid, då tiderna på listan oftast tar slut direkt vid öppning. Ny lista varje dag.

Träffa en äkta LEGO-designer på Klossfestivalen! LÖRDAG+SÖNDAG
Den svenska LEGO-designern Jonas Norlen kommer på besök till Klossfestivalen under 6-7 juli.

Hinderbana
I år har vi en 10 meters hinderbana på plats. Ett perfekt tillfälle att få röra på sig lite extra efter att man suttit ned i LEGO-haven och byggt LEGO. Kostar ingenting extra utan man ställer sig i kön och tar sig igenom hinderbanan så många gånger man vill.
SPEEDBUILDING – tävla hela tiden!

Bygg LEGO snabbt!
Ni kan tävla i att bygga LEGO snabbt genom tre olika grenar. Bygga ett litet LEGO set, bygga flest antal LEGO minifigurer på tid och bygg det högsta tornet på en minut. Fina priser till vinnarna som utses varje dag. Nytt för i år är att vi kommer att ha tävlingar hela tiden som vi har öppet på Klossfestivalen. Vi tävlar mellan kl.11-14 varje dag. Vi kommer i år att ha ALLA tävlingar igång hela tiden. Så man behöver inte vänta på nästa. Semifinal kl 14.00 varje dag och final på scenen kl 14.30. Vi kommer att ha 3 stationer för tävlingar igång hela dagarna. Vi kommer dock att ha 2 korta pauser per tävlingsstation. Info finns vid respektive station.

Världsrekord i LEGO
I år kommer det att slås ett nytt världsrekord i LEGO. Ett svenskt legofan har byggt en skapelse som mäter 230cm gånger 245cm. Vad det är får ni se på Klossfestivalen. Det kommer bli superkul!

ULV – Ultimate LEGO Vehicle
Bygg en eller flera LEGO bilar under dagen och tävla med dessa när det är dags. De tre bilar som rullar längst ner för en ramp och ut på golvet vinner! Och blir det fler bilar som kommer ända fram så avgörs det även på tid. Tre nya vinnare varje dag! Ni kommer att få testa rampen under hela dagen för att sedan tävla vid ett tillfälle per dag. Tiderna finns i dagsprogrammen.
Var med och bygg den nya 10256 LEGO Taj Mahal tillsammans!
I år har vi en station där man får hjälpa till att under fyra dagar bygga LEGO Taj Mahal på hela 5923st bitar. Fyra stycken får bygga tillsammans och man får bygga under en begränsad tid. Man skriver upp sitt önskemål på en lista. Var i tid, då tiderna på listan oftast tar slut direkt vid öppning. Ny lista varje dag.

Träffa era legoidoler!
Ni kommer att träffa några av era LEGO-idoler på plats under alla dagar. De går omkring och ni kan krama dom och ta en fin bild med dom. Dom är inte på plats hela tiden utan kommer och går lite under dagarna. Detta år träffar ni Kai, Lloyd, Nya, Emmet, Batman, Superman och några till!

Köp LEGO på Klossfestivalen
Klossfestivalen har en egen LEGO-butik på eventet där man kan köpa LEGO och LEGO WEAR kläder. Och alla som handlar får med sig en fin-fin rabattkupong att använda ute hos Klossbutikens butik i Hjälmarsberg i Örebro som självklart har öppet samma tider som Klossfestivalen. Klossbutiken.se har LEGO-dagar ute i sin butik med grymt stort sortiment till fantastiska priser.

Mästerbyggaren Tomas Kasparik från Tjeckien visar sina enorma legobyggen!
Första gången i Sverige. Se de unika och fantastiska byggena som garanterat kommer att imponera. Världens största Pariserhjul i LEGO. En gigantisk bergochdalbana och superfina byggen i transparenta bitar.

FILMVISNING – Örebros största Biosalong!
LEGOfilm på Örebros största Biosalong med plats för 1.500 personer. Vi kommer även i år att visa en speciell film. Visas varje dag kl.13. Ni kan även köpa er ett eget exemplar av filmerna i butiken.

Scen med framträdande
På scenen kommer ni att få träffa alla de som gästar vårt event. Dom berättar om sig själva och ni kan ställa frågor till dom och kanske t.o.m. få autografer om ni vill. Det är bl.a Stefan Holm, Dogge, LEGO-designer, LEGO-experter och många fler. Vi kommer också även i år ha LEGO-auktioner till förmån för Barncancerfonden. Se dagsprogrammen för tider.

Träffa ännu en äkta LEGO-designer på Klossfestivalen!
Nu är det klart! Den holländska LEGO-designern Nathanael Kuipers kommer på besök till Klossfestivalen under 5-7 juli. Nathanael har arbetat på LEGO i Billund och designat flera kända LEGO Technic produkter. Bland annat LEGO Technic 8292 Cherry Picker. Han har också skrivit en del LEGO-böcker.

Överraskning för alla barn 3-12år SÖNDAG
Kl. 15.30 på söndag har vi en överraskning för alla som stannar kvar hela dagen. Det blir superkul, det vill ni inte missa!

Köp LEGO i lösvikt
Man kommer även i år att få plocka LEGO från bassängerna med lösa klossar och köpa dessa i lösvikt. Det finns färdiga muggar/koppar/bägare i vilka man plockar ihop de bitar man vill ha och betalar en fast summa per mugg/kopp/bägare. Detta kommer endast att gälla söndagen 7 juli.

Välj vilken LEGO-ask du vill och bygg den under Klossfestivalen
Nu har du chansen att äntligen få bygga den där LEGO-asken som du varit sugen på länge. Vi kommer att ha över 100st LEGO-askar som man kan få sitta och bygga ihop. En stor del i LEGO-upplevelsen är själva byggandet efter instruktioner. Du kan nu välja en favoritask och sätta dig själv eller med en kompis eller familjemedlem vid ett bord och bygga ihop den under Klossfestivalen. Du kan köpa det du byggt i efterhand, men du behöver inte. Viktiga är att du får bygga ihop en ny skapelse.
Vi har begränsat antal sittplatser och bord till detta, så inga garantier för att man får plats. Vi kommer att fylla på borden med byggare sedan får de som är intresserade att få skriva upp sig på en väntelista. Varje dag är en ny dag med en ny lista. Först till kvarn principen gäller. Men nytt för i år är att vi varierar med olika storlekar på kartongerna så vi får mer rotation i platserna. Historiskt så tar de största askarna lite för lång tid att bygga klart, så fokus på mindre och mellanaskar i år. Och vi kommer att ha fler sittplatser än förra året. Men vi kan inte garantera att alla hinner bygga under denna aktivitet då det är begränsat antal platser.
Man anmäler sig vid öppningen. Observera att detta är en mycket populär aktivitet på Klossfestivalen. Nytt för i år är att vi kommer kl.11 varje dag att ha en utlottning av 10 stycken lite speciella askar att bygga ihop från Technic, Creator, Architecture etc. Så ni som inte hinner sitta ned och bygga i början vid öppningen kan ta en gratislott och hoppas på att få bygga någon av dessa andra askar.

LEGO Prinsessor FREDAG
Träffa dina favoritprinsessor på Klossfestivalen!

LEGO Magiker
Även i år kommer magikerna Stefan Eriksson att uppträda på scenen och trolla med LEGO. Han kommer också att göra lite close-up magi i samband med scenframträdandet. Mycket uppskattat förra året. Det vill ni inte missa!

Fotoautomat – ta kort på dina skapelser!
Vi har i år två fotoautomater på plats. Det var väldigt populärt förra året och skapade lite köer. När du byggt en LEGO-skapelse så går du in i fotoautomaten och tar kort på dig och ditt bygge. Du får två kopior – en som du lämnar in till byggtävlingen och en som du behåller själv som ett minne.

Messagewall – tagga in dig själv!
Det finns en LEGO-vägg på Klossfestivalen där du skriver ditt namn i LEGO för att visa att du varit där. Tagga in dig själv i LEGO! Och glöm inte att använda hashtaggen #klossfestivalen

Stefan Holm SÖNDAG
Stefan Holm kommer förbi och berättar om sin bok och kommande LEGO-projekt.

Bygg med LEGO Duplo!
Det kommer även finnas ett litet hav av Duplo att bygga med för de minsta besökarna. Pröva de stora mjuka LEGO-bitarna från LEGO Education!

Köp LEGO minifigurer och lösa delar
Klossbutiken finns med på Klossfestivalen och har en egen butik där ni kan köpa LEGO Minifigurer och coola, speciella lösa LEGO-delar. Mycket uppskattat förra året.

LEGO utbildningar
Helt unikt tillfälle att under Klossfestivalen gå en LEGO-utbildning. Biljetter till dessa köps på plats separat. Går inte att förboka. Begränsat antal platser. Så först till kvarn.
Bygg LEGO med en designer – en workshop där man bygger och konstruerar enligt utmaning som man får av en äkta LEGO-designer.
Stopmotion – Är du också nyfiken på hur man gör LEGO-filmer med stopmotion? Begränsat antal platser per sittning per tillfälle. Och man kan endast köpa biljett till detta på plats och priset är inte klart än. Går inte att förboka. Se dagsprogrammet när de genomförs.

Ja det kommer att hända otroligt mycket mer under Klossfestivalen 2019, så missa inte detta legoparadis som pågår från fredag 5 juli till söndag 7 juli på Conventum Arena.

Nöje | Klossfestivalen 2019 en maxad upplevelse för legoälskare
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login