Kitchenette bjöd på live opera

Av den 20 maj, 2019

Under lördagskvällen bjöds det något så ovanligt som live opera på restaurang Kitchenette i Örebro där Ulric Björklund, Maria Kjellson och Oskar Bly ackompanjerade av Tristan Cano framförde en blandning av en blandning välkända operaarior och de största operaverken samt såväl neapolitanska som svenska välkända klassiska sånger ur Turandot, Rigoletto, Gianni Schicci och Aida för att nämna några.

Namnkunniga artister
Det var en relativt namnkunnig samling sångare och sångerska som framförde verken där tenoren Ulric Björklund är verksam vid folkoperan men har även gjort huvudroller i Estland Danmark, USA och Italien. Sopranen Maria Kjellson även hon vid Södertäljeoperan och anses vara en ung och mycket lovande sångerska. Sist men inte minst tenoren Oscar Bly Örebro son som varit verksam såväl vid Diggiloo i Sverige som i New York. Nu höll jag på att glömma den kanske namnkunnigaste av dem alla Tristan Cano, som till vardags är verksam coach och ackompanjatör till artisterna vid de största operascenerna i New York.

Denna typ av live opera är inte särskilt vanlig det finns mig veterligen bara en restaurang som är belägen i New York som regelbundet bjuder på denna typ av underhållning till maten. Det var Kitchenettes ägare Angel Oliver som tillsammans med Oscar Bly velat få till denna kväll och testa konceptet även i Sverige och Örebro.

Kvällen blev måste jag säga över förväntan och det som förvånade mig mest var att akustiken i restaurangen fungerade så bra som den gjorde, för ljudet var faktiskt riktigt bra. Dessutom var restaurangen fullbokad och alla gäster verkade tycka att detta var en trevlig variant av underhållning.

Jag ställde frågan till Ulrik och Maria vad de tyckte om att sjunga i en restaurang på det här sättet och de svarade båda två att de tycket att det var mycket roligt då det på samma gång blev mer nervöst samtidigt som det kändes avslappnat, de förklarade det med att det blev lite nervöst då man stod så nära publiken men att atmosfären var mer avslappnad och att nervositeten snabbt avtog.

Detta var ett mycket trevligt evenemang och jag måste säga att även om jag inte lyssnar särskilt mycket på opera så var det en helt annan grej att sitta bara meter från sopranen eller tenoren när de sjöng och jag hoppas att det kommer att hända fler gånger.

Bilder från kvällen.

Karl-Johan Sandberg, Musik | Kitchenette
Örebroguiden

 

 

You must be logged in to post a comment Login