King K Blite släpper singeln ”Lavu” idag på Alla Hjärtans Dag

Av den 14 februari, 2018

Idag på Alla Hjärtans Dag släpper den afrikansk-svenska artisten King K Blite singeln ”Lavu”.

King K Blite är tillbaks efter två års tystnad, han skördar för närvarande stora framgångar i Afrika även i Europa går det bra för närvarande där hans senaste video till låten ”Ninya” spelas på bland annat tv kanalen Trace.

2016 släppte han videon till ”Open the door” från albumet Money Money People People, men tog därefter en paus från musiken efter att hans son föddes.

– Det var inte riktigt ett uppehåll från musiken, jag var i studion och skrev eller producerade nästan varje dag, men jag tog en paus från alla spelningar och turnerandet för att kunna vara hemma med min son, säger King K.

– Jag skrev bland annat på nya albumet Mama Papa som det heter, fortsätter han. Nu släpper jag andra singeln ”Lavu”, jag kommer att fortsätta släppa låtar med en och en halv till två månaders mellanrum och en video ungefär var tredje månad.

King K kom förbi Örebroguidens redaktion för att berätta mer om nya albumet och hur det ser ut framöver.

Släpper du albumet med något skivbolag?
– Jag släpper det på vårt eget bolag Blite, men i samarbete med Norska Vevo.

Vad skulle du vilja kalla din musik?
– Jag kallar den Afro Pop, en blandning av afro bit och europeisk pop, meningen med stilen är att alla skall kunna relatera till musiken oavsett var man kommer från.

Har din tidigare singel blivit väl mottagen?
– Ja den har blivit mycket väl mottagen och videon till Ninya visas förnärvarande på afrikanska Trace, men jag har också fått mycket positiva reaktioner även utanför Afrika, band annat från Storbritannien. Att få sin musik spelad på MTV eller Trace är en dröm för mig som artist och nu händer det. Det innebär också att möjligheterna för internationella uppträdanden börjar dyka upp, jag har fått flera förfrågningar men än så länge är det bara en spelning i Storbritannien den 26/5 som är klar.

Du väljer att släppa albumet en låt i taget, varför?
– Förra albumet släppte jag hela på en gång och sen fick det försöka flyga av egen kraft, den här gången vill jag ha möjligheten att marknadsföra varje låt för sig och se om det blir någon skillnad.

Då önskar jag dig lycka till med nya albumet.
– Tack så mycket.

» Lyssna på Lavu här «

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login