Kim Corein designar och syr kläder av second hand-tyger

Av den 26 juli, 2019

Klädskaparen Kim Corein (Ninaballerina) bor i Storå, designar och syr kläder av second hand-tyger i sin ateljé i hjärtat av Bergslagen och säljer sina kläder via webbshopen ninaballerina.se. Nu har Kim anslutit sig till Nätverket Lindekultur.

”Ninaballerina är mitt försök att förändra världen genom kläder. I min ateljé i hjärtat av Bergslagen ritar och syr jag kläder med noggrannhet och kärlek i varje söm”, presenterar sig Kim Corein på sin hemsida: ”Mina plagg är uppsydda i väldigt små upplagor, jag jobbar nästan helt och hållet med second hand-tyger, och oftast räcker ett tyg bara till ett eller två plagg. Det gör att du alltid kan hitta favoriter som är helt unika.”

Hållbart mode har intresserat Kim Corein länge och utöver sin konfektionsutbildning har hon även en master i sociologi, temat för hennes uppsats fanns givetvis inom det textila skapandet.

Kim Corein är född i Göteborg men njuter nu av eget grönsaksland och lantlig luft i Storå.

Kim Corein säljer sina egendesignade och sydda kläder via webbshopen ninaballerina.se.

Ninaballerina är ateljésydda kläder av second hand-tyger. I kollektionen ingår några olika modellvarianter så som Mosippa, Grönkulla, Nattviol och Åkerros. Istället för nya modeller står tygerna i fokus. De tyger som används i plaggen skiftar i olika typer av material vilket gör att samma storlek och modell kan uppfattas olika. En blus i viskos har ett helt annat fall än om den är sydd i ett bomullstyg.

De flesta plagg är ”one of a kind” och är sydda i material som är så klimatsmarta som möjligt. Främst är det second hand-tyger, gamla knappar, band och dragkedjor som används. Tråd och resår, sådant som är svårt att hitta second hand är märkta med öko-tex, en miljömärkning som visar på att produktionen av materialet är gjort med tanke på miljö och att så lite kemikalier som möjligt används och kommer ut i naturen. Ibland dyker det även upp Gots-certifierade tyger som idag är den hårdast kontrollerade märkningen av bomullstyg eftersom det ska vara spårbart ända till bomullsproducenten. De som arbetar med produkten ska även ha bra arbetsvillkor.

Mode | Kim Corein designar och syr kläder av second hand-tyger
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login