Kilburn High Road bortom turiststråken i London

Av den 30 mars, 2019
Utsikt från rummet på The Black Lion Guest House på Kilburn High Road.

Vi bestämde oss för att åka till London och upptäcka ”det riktiga London” något bortom det de flesta turister ser, ett resereportage med många sidor där det kommer att komma något från mer välkända landmärken i London.


Vi valde att bo på The Black Lion Guest House på Kilburn High Road i norra London, valet var lite slumpartat då vi gillade bilden på puben som ligger under själva boendet och som även driver boendet.

Rummet var helt okej i gammal stil med bra sängar samt toalett och dusch på rummet, vi hade även köpt till frukost vilken serveras på Ellie´s café cirka 100 meter ned längst gatan. Frukosten var bra om man gillar ”Full English”, men jag tycker dock att man kan hoppa över att köpa frukosten i förväg då det inte blir speciellt mycket dyrare att köpa den på plats, och då har man även möjligheten att prova fler ställen om man vill då flera av restaurangerna och caféerna erbjuder frukost.

The Black Lion Guest House på Kilburn High Road i norra London.

Den första kvällen valde vi att äta på The Black Lion för att kunna komma i säng i tid och hinna upp efterföljande morgon, maten på The Black Lion var bra och klassisk med en fantastiskt bra Fish and Chips och riktigt bra vildsvinskorv med potatismos.

Klassisk Fish and Chips på The Black Lion, riktigt bra.

Kilburn High Road i sig har en intressant historia då den började som en stig och var en del av the Celtic route, den stenlades senare av Romarna som ville ha en väg norrut för att bekämpa hedningarna. Idag är det en livfull gata med en stor mängd pubar, barer och restauranger från hela världen.


Dagen efter Kommer vi inte upp riktigt så tidigt som vi tänkt oss så vi inleder med en klassisk engelsk frukost på Sweet & Savory ett kafé med en lite sliten charm, kaffet där var bra men frukosten för övrigt kanske hade lite mer att önska.

Jag hade fått ett tips om en second hand butik som skulle vara bra vid namn TRAID, TRAID är en välgörenhetsorganisation som arbetar för att stoppa kläder från att kastas bort. De förvandlar klädavfall till medel och resurser för att minska kläders miljömässiga och sociala konsekvenser.

Vi tog oss en promenad till deras butik i Kilburn för att se om man kunde göra några fynd, det visade sig att butiken vida överträffade våra förväntningar. Det märktes verkligen att man valt ut bra grejor till butiken, allt var fräscht och av kända varumärken. Jag hittar en kavaj som jag faller för till priset av 15 pund alltså cirka 180 kronor vilket jag tycker är mycket överkomligt, jag kan verkligen rekommendera TRADE som har flera butiker runt om i London.

Kilburn High Road kräver nog ett par dagars utforskning med alla sina små butiker, restauranger, pubar och barer. Är vädret fint kan man sätta sig på någon av de små uteserveringarna, vilka består av allt från några stolar på trottoaren till mer organiserade sådana och bara titta på den blandning människor som passerar. Här ser man allt från män i kostym och väl struken skjorta till arbetare, punkare ja alla möjliga typer av människor. Man har också en egen marknad Kilburn Market som bjuder på både det ena och det andra.

Kilburn Market som bjuder på både det ena och det andra.

Jag tror att jag skulle kunna spendera långt mer än två dagar längs denna gata då den innehåller mycket, är man sugen på party så har den lite av ett ryckte om sig att vara lite av en boozer street då det finns ordentligt med barer och pubar i området. På tisdagskvällarna har man comedy club på North London Tavern som kan vara värd att kolla in.

Kilburn High Road om man vill se det riktiga London.

Vill man vidare in mot centrala London så är det inte särskilt svårt då det ligger två stationer på Kilburn High Street, från vilka man kan ta en London Overground som ansluter till London Underground och därigenom i princip vart som helst i London.

Så jag tycker att ni skall våga er på något nytt och turista bara lite bortanför de vanligaste turistattraktionerna, Kilburn High Road om man vill se det riktiga London.

Karl-Johan Sandberg, Resa | London
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login