KICKS presenterar sitt andra skönhetsvarumärke

Av den 9 september, 2018

En del av KICKS tillväxtstrategi för att säkra positionen som Nordens ledande skönhetskedja är att utveckla och bygga upp nya egna skönhetsvarumärken, tidigare i år lanserades MON|SUN, ett varumärke inom HOME SPA kategorin. Nu presenterar KICKS sin andra satsning, SKIN TREAT, ett varumärke som är specialiserat på aktiv botanisk hudvårdI lanseringsfasen distribueras SKIN TREAT exklusivt hos KICKS med start i september 2018.

SKIN TREAT är det andra i raden av fristående varumärken som KICKS kommer att presentera under de närmaste åren. Bakgrunden är att man vill stärka företagets position inom befintliga målgrupper samt attrahera nya. SKIN TREAT är, liksom MON|SUN, utvecklat under KICKS dotterbolag Myself & Friends.

Skönhet handlar idag allt mer om att det ska vara naturligt och effektivt för både insidan och utsidan. Under de senaste åren har man inom skönhetsbranschen sett en stark uppåtgående trend för veganska och ekologiska hudvårdsprodukter, samtidigt som dagens medvetna konsument efterfrågar resultatinriktad hudvård i allt större utsträckning. Även när det kommer till kosten är den vegetariska och veganska hälsotrenden här för att stanna. Lanseringen av SKIN TREAT är ett svar på denna efterfrågan, samtidigt som hudvård är en viktig tillväxtkategori.

”Vi är mycket glada över att introducera vårt nya varumärke SKIN TREAT, det är ett varumärke som vi ser ligger helt i linje med den efterfrågan vi ser hos våra kunder och deras behov. Det kompletterar både vårt existerande sortiment och det befintliga utbud som idag finns på den nordiska marknaden. Vår förhoppning är att varumärket får ett lika fint mottagande som MON|SUN”, säger Freddy Sobin, VD på KICKS.

SKIN TREAT – ACTIVE BOTANICAL BEAUTY
”SKIN TREAT är utvecklat av specialister inom svensk hudvård och strävan är att ständigt vara i framkant när det gäller att hitta och utveckla innovativa och resultatinriktade formuleringar med ursprung från växtriket. Alla produkter produceras i Sverige och är helt veganska. Huvuddelen av sortimentet har minst 90 procent naturligt innehåll. Med SKIN TREAT vill vi göra effektiv och naturlig hudvård tillgängligt för många”, säger Jenny Kruseborn, ansvarig för utvecklingen av nya varumärken på KICKS.

SKIN TREAT är ett nytt varumärke som erbjuder aktiva botaniska hudvårdsprodukter för kroppen. Varumärkets fokus är kvalitativ och effektiv hudvård som ger synliga resultat samtidigt som de är snälla mot huden. Detta genom att kombinera naturligt aktiva ingredienser. Hela sortimentet är veganskt och nyckelingredienserna i varje produkt är ekologiskt odlade. Varumärket lanserar initialt två produktserier anpassade för hudens olika behov och tillstånd. Produkterna kostar från ca 49 till ca 129 SEK.

SKIN TREAT kommer att introduceras på den svenska marknaden med distribution och försäljning via KICKS  både i fysisk butik och online.

Mode & Skönhet | Skin Treat
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login