Ketone Energy – ​Ketoner via kosttillskott

Av den 14 juli, 2017

MCT-olja har blivit ett populärt tillskott för aktiva personer och de som lever på en ketogen kost (lågkolhydratkost). MCT står för Medium Chained Tryglicerides (mellanlånga fettsyror) och tas från kokosolja.

Ju kortare kedjan är desto snabbare metaboliseras den i kroppen. Normalt innehåller MCT en blandning av 50/50 C8 och C10 (antalet kolatomer). Dr. Mercola har tagit fram en MCT olja som innehåller 95% kaprylsyra (C8); Pure Power Ketone energy. Detta gör att den metaboleras mycket snabbare av levern och bildar ketoner än annan MCT olja.

Ketoner bildas i kroppen i större mängder när kroppen varit utan kolhydrater en längre tid. Dessa gör att hjärnan tar sin energi ifrån fett istället för kolhydrater.

Pure Power Ketone Energy gör hjälper kroppen att bilda ketoner i levern snabbare, utan att behöva hålla en ketogen diet i flera veckor. Ketoner har flera fördelar då de förbränns mycket renare i kroppen än vad kolhydrater gör. De kan dämpa hungern och ge energi.

Börja försiktigt och använd 1 tesked som tillskott. Allteftersom kroppen vänjer sig kan man öka doseringen och ha det på maten, i en smoothie eller prova att göra mixa i kaffet med 1 matsked smör.

Ketone energy passar dig som vill sänka kolhydratintaget eller bränna fett som primär energikälla. Ketoner har också en förmåga att användas av hjärnan som energi och därför kan en del uppleva ökat fokus när de tagit oljan. Den fungerar också bra innan träning för att öka energin.

Träning & Hälsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login